7 C
Aleşd
vineri, 24 martie 2023

Pescuitul ilegal, în atenția jandarmilor bihoreni

Urmărește-ne și pe Google News

Pentru descoperirea și descurajarea faptelor de braconaj piscicol sau a pescuitului fără permis, licență sau autorizație, jandarmii bihoreni împreună cu lucrători din cadrul A.J.V.P.S. Bihor au efectuat controale pe râul Crișul Repede și pe mai multe canale colectoare ale acestuia.

- Publicitate -

În urma controalelor au fost aplicate un număr de 13 sancțiuni contravenționale (din care 7 avertismente) în cuantum de 1.500 lei.

Reamintim că în conformitate cu prevederile art. 58 din O.U.G nr.23 din 2008 privind pescuitul și acvacultura, pescuitul recreativ/sportiv al oricăror specii de pește sau alte viețuitoare acvatice vii, efectuată fără permis în habitatele piscicole naturale, constituie contravenție și se sancționează cu amendă între 300 și 600 lei.

Cu același cuantum puteți fi sancționați și dacă nu prezentați permisul, licența sau autorizația organelor abilitate, ori încălcați condițiilor din permis sau nu eliberați peștii prinși sub dimensiunile legale.

Recomandăm pescarilor sportivi și profesionişti să țină cont de faptul că respectarea cadrului legal are efecte pe termen mediu şi lung iar păstrarea mediului natural trebuie să constituie o regulă a fiecăruia. Mediul înconjurător sănătos este un drept de care avem nevoie şi pe care trebuie să-l apărăm permanent.

Jandarmeria Bihor va acţiona şi în perioada următoare, pentru protejarea fondului piscicol şi respectarea cadrului legal care reglementează pescuitul și acvacultura.

- Publicitate -
- Publicitate -
 
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

32,763FaniÎmi place
1,768CititoriConectați-vă
41CititoriConectați-vă
1,420AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI