Pescuitul ilegal, în atenția jandarmilor bihoreni

605

Pentru descoperirea și descurajarea faptelor de braconaj piscicol sau a pescuitului fără permis, licență sau autorizație, jandarmii bihoreni împreună cu lucrători din cadrul A.J.V.P.S. Bihor au efectuat controale pe râul Crișul Repede și pe mai multe canale colectoare ale acestuia.

 

În urma controalelor au fost aplicate un număr de 13 sancțiuni contravenționale (din care 7 avertismente) în cuantum de 1.500 lei.

Reamintim că în conformitate cu prevederile art. 58 din O.U.G nr.23 din 2008 privind pescuitul și acvacultura, pescuitul recreativ/sportiv al oricăror specii de pește sau alte viețuitoare acvatice vii, efectuată fără permis în habitatele piscicole naturale, constituie contravenție și se sancționează cu amendă între 300 și 600 lei.

Cu același cuantum puteți fi sancționați și dacă nu prezentați permisul, licența sau autorizația organelor abilitate, ori încălcați condițiilor din permis sau nu eliberați peștii prinși sub dimensiunile legale.

Recomandăm pescarilor sportivi și profesionişti să țină cont de faptul că respectarea cadrului legal are efecte pe termen mediu şi lung iar păstrarea mediului natural trebuie să constituie o regulă a fiecăruia. Mediul înconjurător sănătos este un drept de care avem nevoie şi pe care trebuie să-l apărăm permanent.

Jandarmeria Bihor va acţiona şi în perioada următoare, pentru protejarea fondului piscicol şi respectarea cadrului legal care reglementează pescuitul și acvacultura.

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.