Minoră de 13 ani, din Lugașu de Jos, dată dispărută

1332
Minoră de 13 ani, din Lugașu de Jos, dată dispărută
VARGA SIDONIA

Oricine poate oferi detalii cu privire la minora dispărută este rugat să apeleze serviciul de urgenţă 112 sau să contacteze cea mai apropiată unitate de poliţie.

VARGA SIDONIA, de 13 ani, din localitatea Lugașu de Jos, județul Bihor, a plecat voluntar de la domiciliu la 1 decembrie 2017, în jurul orei 12.00 şi nu a mai revenit (caz mediatizat la 5 decembrie 2017).

Pentru găsirea acesteia, polițiștii bihoreni au efectuat cercetări, investigații în teren, activităţi de căutare, verificări în toate zonele cunoscute ca fiind frecventate de aceasta, a fost solicitată urmărirea naţională a acesteia și urmărirea în toate statele Spațiului Schenghen.

Polițiștii bihoreni continuă activităţile în vederea găsirii minorei. Persoanele care deţin informaţii utile anchetei sunt rugate să se adreseze celei mai apropiate unităţi de poliţie sau să apeleze numărul de urgenţă 112.

SEMNALMENTE: înălţime 1,60 m, aproximativ 75 kg., constituţie atletică, faţă ovală, ochi căprui, păr șaten, lung, purtat prins în coadă, are 3 – 4 alunițe pe gât, în partea dreaptă.

ÎMBRĂCĂMINTE: Geacă crem, cu mâneci din imitație de piele, negre, bluză vișinie, pantaloni de trening albaștri, pantofi sport crem, cu buline negre.

Persoanele care pot oferi informaţii care să conducă la depistarea minorei sunt rugate să sune la numărul unic de urgenţă – 112 sau la 116.000 – numărul unic european pentru sesizarea dispariţiilor de copii ori să anunţe cea mai apropiată unitate de poliţie.

Nu uitaţi că orice informaţie poate readuce o persoană dispărută în sânul familiei!

SFATURI PENTRU A PREVENI DISPARIȚIA COPILULUI TĂU FII PRIETENUL LUI:

• Învață-ți copilul să nu intre în discuție cu persoane străine;
• Să nu accepte bunuri, cadouri sau dulciuri de la persoane pe care nu le cunoaște;
• Să nu însoţească persoane necunoscute, indiferent de locul unde este invitat copilul, mai ales daca locul respectiv este neiluminat, dosit;
• Nu da copilului sume mari de bani sau obiecte de valoare, cum ar fi telefonul mobil, bijuterii. Daca totuşi ţii neapărat sa le poarte, spune-i sa nu le ţină la vedere;
• Învaţă-ţi copilul să nu invite persoane necunoscute în locuinţă sau să nu le permită accesul atunci când acele persoane solicită;
• Pe timpul nopţii, nu-ţi lăsa copilul nesupravegheat pe stradă sau nu-l trimite la cumpărături;
• Spune-i ca la terminarea orelor de curs sa nu se întoarcă niciodată singur de la şcoală, ci în grup împreună cu alţi colegi, sau să nu folosească drumuri neiluminate sau dosnice.

DACĂ ȚI-A DISPĂRUT COPILUL…

Acționează imediat dacă crezi că ți-a dispărut copilul:
• Daca copilul tău lipseşte de acasă, caută în casă, verificând dulapurile, sub paturi, debaralele, pivniţe, subsoluri, sau în oricare alte locuri unde copilul tău s-ar putea ascunde sau ar putea cădea;
• Daca a dispărut în timp ce vă aflaţi într-un magazin, anunţă agentul de pază al magazinului respectiv şi chiar personalul magazinului. Apoi, imediat, anunţă cea mai apropiata unitate de poliție sau sună la numărul de urgență 112;
• Când sesizezi evenimentul la Poliție, comunică numele copilului, data de naştere, înălţimea, greutatea sau oricare alte elemente sau semne particulare de natură să ajute la identificarea de urgenţă a copilului. Anunţă de asemenea, momentul în care ai constatat dispariţia!

NU UITA !
Câteva secunde din viaţa ta şi un dram de atenţie în plus pot salva viaţa unui copil!
Priveşte cu atenţie si chipurile copiilor pe lângă care treci pe stradă!
Priveşte feţele copiilor singuri care trec pe lângă tine.
Opreşte-te lângă ei, întreabă-i cum îi cheamă şi ce caută pe stradă.
Apelează gratuit 112 –Apelul Unic de Urgenţă, dacă ai văzut aceşti copii !

Fii alături de Poliţia Română pentru a readuce un copil pierdut în sânul familiei !

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.