Levente Sorban: Avem primul caz confirmat de coronavirus la Lugașu de Jos

3097
Sorban Levente

Primul caz de infecție cu coronavirus din comuna Lugașu de Jos a fost confirmat de primarul comunei, Levente Sorban printr-o postare în social media pe care o redăm integral mai jos:

“Dragi lugășeni! Este datoria mea să vă informez despre ştiri de interes local, care pot fi bune sau mai puțin bune…De data asta trebuie să vă anunț că, deşi am făcut tot ce a fost în puterea mea, ca primar, să protejez populaţia comunei noastre, avem primul caz confirmat de coronavirus. Consăteanul nostru s-a infectat într-un alt judeţ şi este internat în spital și starea lui este bună, membrii familiei lui sunt izolați la domiciliu. S-a realizat o anchetă epidemiologică în acest caz, s-au stabilit contacţii, toată lumea e izolată, pentru a se evita răspândirea virusului. Poliţia naţională şi poliţia locală vor supraveghea respectarea izolării. Persoanele vor fi sprijinite pentru a-şi face aprovizionarea cu produse alimentare. Vom face totul ca să treacă cu bine peste această perioadă. Acum, mai mult ca oricând, instituțiile trebuie lăsate să-și facă datoria. Trebuie să luăm lucrurile ca atare şi să ne protejăm în continuare. Cea mai bună modalitate de a preveni boala, să evitați locurile aglomerate și reduceți la minimum contactul cu alte persoane din afara familiei dumneavoastră. Cu calm, rațiune și multă grijă, vom trece cu bine și peste asta. Doamne ajută!”, a precizat primarul comunei, Lugașu de Jos, Levente Sorban într-o postare pe Facebook.

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.