Institutul Național de Statistică va verifica în Oradea și Lugașu de Jos acuratețea recensământului 

1740

În perioada 8 – 19 august, Institutul Național de Statistică organizează şi desfășoară cercetarea statistică post-recensământ. Se verifică, astfel, gradul de acoperire a colectării datelor și calitatea acestora, atât pentru persoane, cât și pentru locuințe. Comparând răspunsurile obținute la recensământ cu cele înregistrate în cercetarea post-RPL, se vor determina eventualele erori de observare, omisiunile și dublele înregistrări, pentru ca, ulterior, în etapa de control și validare a datelor, posibilele neconcordanțe să fie eliminate. Pe baza datelor cercetării statistice post-recensământ se va determina gradul de încredere în rezultatele recensământului.

 

În județul Bihor, cercetarea statistică se va desfășura în 2 sectoare, în municipiul Oradea și în comuna Lugașu de Jos, cu ajutorul unui număr total de 19 recenzori selectați în acest scop. 

În municipiul Oradea sectorul cercetat va fi format din 9 subsectoare, atribuite fiecare unui recenzor, și cuprinde adresele prezentate în tabelul următor: 

UNITATE ADMINISTRATIV-TERITORIALĂLOCALITATEADRESĂTIP BLOCNUMĂRNUMĂR LOCUINȚE
MUNICIPIUL ORADEAOradeaAlumineid574169
MUNICIPIUL ORADEAOradeaAlumineiM17640
MUNICIPIUL ORADEAOradeaAlumineiM27840
MUNICIPIUL ORADEAOradeaAlumineiM38040
MUNICIPIUL ORADEAOradeaDaciaB3114100
MUNICIPIUL ORADEAOradeaDaciaQ611831
MUNICIPIUL ORADEAOradeaDaciaQ7114A21
MUNICIPIUL ORADEAOradeaSovataQ98932
MUNICIPIUL ORADEAOradeaSovataQ89132
MUNICIPIUL ORADEAOradeaTușnaduluiQ1132

În comuna Lugașu de Jos, sectorul cercetat este împărțit în 10 subsectoare atribuite fiecare unui recenzor. Localitatea cuprinsă în cercetarea statistică postrecensământ este satul Lugașu de Jos.

Rezultatele Recensământului Populației și Locuințelor runda 2021 vor fi disponibile în luna decembrie 2022, urmând ca datele complete și finale să fie publicate la finalul anului 2023.

 

Urmărește-ne și pe Google News