Începe Târgul Corvinilor – Târgul de 500 de ani

3591
Târgul Corvinilor - Târgul de 500 de ani -2019
 

Cel mai mare târg de antichităţi şi produse meşteşugăreşti din Bihor, desfăşurat în fiecare vară în comuna Lugaşu de Jos, „Târgul Corvinilor – Târgul de 500 de ani”, va fi organizat din nou, după un an de pauză pandemică. Evenimentul se va deschide oficial astăzi la Hotel President, începând cu orele 17:00.

Primarul Sorbán Levente a anunţat că mizează pe participarea a cel puţin 150 de comercianţi şi a 120 de de artişti la acest eveniment. Târgul are loc pe platoul de lângă Drumul Naţional DN1- E60. An de an, de la reluarea tradiţiei, în 2017, evenimentul s-a bucurat de un număr tot mai mare de vizitatori. Anul acesta este prezentă şi Asociaţia Fermierilor Maghiari Partium, care va participa la un meeting la Castelul Zicky, astfel că evenimentul se dezvoltă pe încă o componentă.

Program Târgul Corvinilor – Târgul de 500 de ani 2021

Vineri, de la ora 17:00 Select Band deschide distracţia.

Sâmbătă, de la ora 16:00, va începe o competiţie mult aşteptată, derby-ul rablelor, la care şi-au anunţat participarea mai mulţi localnci, apoi, de la ora 19:00, va urca pe scenă Jessie Baneş, de la ora 20:00 Kally, iar de la ora 21:00 Mr Juve. Programul se va încheia cu o discotecă în aer liber.

Duminică, între orele 16:00-19:00 va avea loc un program folcloric, apoi timp, de o oră, un program în limba maghiară, urmat de prestaţia lui Mohácsi Brigitta. La cererea publicului, pe scenă va urca Jador, de la ora 21:00, urmat de DJ Project.

Târgul se va încheia la lumina focurilor de artificii.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.