Incendiu la o hală din Lugașu de Jos

1868
Incendiu hală
Foto ©️ ISU Bihor

Pompierii militari aleșdeni au acționat pentru stingerea unui incendiu izbucnit la hala unei societăți comerciale al cărei obiect de activitate în constituie prelucrarea lemnului.

În data de 16 martie, în jurul orei 07.55, forțele de intervenție ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Crișana” al județului Bihor au fost solicitate să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o societate comercială situată în localitatea Lugașu de Jos.

Pentru gestionarea evenimentului, la fața locului s-au deplasat cu operativitate trei echipaje din cadrul Stației de Pompieri Aleșd, care au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă și cu o ambulanță SMURD de tip B2.

Sosiți la locul intervenției, pompierii militari au constatat că incendiul se manifesta violent pe o suprafață de circa 100 de metri pătrați în interiorul unei hale de aproximativ 600 de metri pătrați, construită pe două niveluri, în care erau depozitate cantități importante de lemn, rumeguș și utilaje pentru prelucrarea lemnului, precum și la o parte din acoperișul construcției.

Echipajele de pompieri au acționat pentru stingerea focarelor de incendiu și pentru împiedicarea propagării flăcărilor la bunurile aflate în interior și la întreaga hală.

În jurul orei 08:05, incendiul a fost localizat, echipajele de pompieri reușind să lichideze incendiul în limitele găsite, în aproximativ 30 de minute de la primirea apelului prin Sistemul Unic de Urgență 112 și să salveze bunuri de o valoare semnificativă: hala, utilaje, zeci de metri cubi de cherestea uscată, depozitată în interior etc..

În urma cercetărilor efectuate la fața locului, cauza probabilă a evenimentului a fost stabilită ca fiind alimentarea defectuoasă cu combustibil a sistemului de încălzire.

Flăcările au afectat buncărul de alimentare cu rumeguș, construit pe o suprafață de circa 15 metri pătrați, în interiorul halei, un metru cub cherestea, o tonă de rumeguș și aproximativ 40 de metri pătrați din acoperișul halei.

Din fericire, nu au existat persoane rănite.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.