1.5 C
Aleşd
joi, 2 februarie 2023
AcasăLocalLugasu de josIncendiu la o casă, lovită de trăsnet, în Lugașu de Jos

Incendiu la o casă, lovită de trăsnet, în Lugașu de Jos

15 misiuni de salvare persoane, de stingere a incendiilor și de înlăturare a efectelor fenomenelor meteorologice periculoase, desfășurate de pompieri la sfârșit de săptămână.

În intervalul 26 – 27 iunie, echipajele de pompieri din cadrul unității și subunităților Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Crișana” al județului Bihor au desfășurat 15 misiuni de salvare a vieților și bunurilor oamenilor și de protejare a comunităților, din care: două misiuni de salvare de persoane, nouă operațiuni de stingere a incendiilor și patru misiuni de înlăturare a efectelor fenomenelor meteorologice periculoase.

Misiuni de stingere a incendiilor

- Publicitate -

Din cele nouă incendii stinse în perioada menționată, de pompierii Detașamentelor 1 și 2 Oradea, Gărzii 1 Mai, Stației Aleșd și Stației Valea lui Mihai, patru au fost de natură electrică și au afectat gospodării din Oradea, Vadu Crișului, Șumugiu și Peștiș, iar alte trei incendii, izbucnitela terenuri virane situate pe strada Secarei și Bihorului din Oradea, respectiv în Curtuișeni s-au soldat cu arderea a 22 de pomi fructiferi și a unei suprafețe de peste două hectare de vegetație uscată.

De asemenea, în data de 26 iunie, echipajele din cadrul Stației de Pompieri Aleșd au stins cu operativitate, un incendiu produs, cel mai probabil, de trăsnet, la o gospodărie din localitatea Lugașu de Jos. În momentul sosirii forțelor de intervenție, flăcările se manifestau la deșeuri lemnoase depozitate în curtea casei și parțial, la acoperișul locuinței învecinate. 

​Pompierii militari au localizat și lichidat incendiul în aproximativ 20 de minute, limitând pagubele la circa 1.5 metri cubi deșeuri lemnoase, aproximativ 4 metri liniari căpriori și circa 12 metri liniari șipci din structura acoperișului afectat de flăcări.

Tot sâmbătă, pompierii Detașamentului 2 Oradea au intervenit pe Bulevardul Dacia din municipiu, unde, în aproximativ cinci minute, au stins un incendiu izbucnit la un autoturism, împiedicând propagarea acestuia la întregul autovehicul. 

Evenimentul, a cărui cauză probabilă a constituit-o un scurtcircuit electric, s-a soldat cu arderea materialelor combustibile din compartimentul motor.

Misiuni de salvare persoane, în Oșorhei și Oradea

Sâmbătă, 26 iunie, în jurul orei 09.55, în urma unui apel primit prin Sistemul Unic 112, un echipaj de pompieri militari din cadrul Detașamentului 1 Oradea și echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea au fost mobilizate în localitatea Oșorhei, pentru salvarea unui bărbat în vârstă de 42 de ani,  care a căzut de pe acoperiș în podul casei, suferind leziuni.

Acționând cu scara culisabilă, targa și alte accesorii din dotare, pompierii militari au coborât victima (care prezenta un traumatism cranio-cerebral minor și contuzii)din podul locuinței, predând-o echipajului SMURD prezent la fața locului, care i-a acordat îngrijirile de specialitate și a transportat-o la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean.

Duminică, 27 iunie, pompierii Detașamentului 1 Oradea au salvat o bunicuță căzută într-una din încăperile locuinței, situate la parterul unui bloc de pe strada General Gheorghe Magheru din municipiu.

Ajunși la adresa indicată de apelantul numărului unic 112, pompierii au pătruns prin balcon, în apartament, unde au găsit-o pe proprietară căzută într-una din încăperi, în imposibilitatea de a se ridica din cauza unor probleme de sănătate.

Victima, în vârstă de 84 de ani, a fost preluată de echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea, care i-a acordat îngrijirile care se impuneau și a transportat-o la spital.

Operațiuni de înlăturare a efectelor fenomenelor meteorologice periculoase 

Sâmbătă, 26 iunie, pompierii militari din cadrul Detașamentului 2 Oradea au acționat cu echipamentele și accesoriile din dotare pentru degajarea a doi copaci doborâți de vântul puternic pe o alee din zona străzii Aluminei, respectiv pe fire de curent și pe carosabil, în Săldăbagiu de Munte.

În aceeași zi, echipajele Detașamentului de Pompieri Marghita au evacuat apa acumulată într-o pivniță din localitatea Petreu, comuna Abrămuț, iar pompierii Detașamentului 2 Oradea au intervenit pe strada Slatinei din municipiu, unde, utilizând autospeciala de lucru la înălțime, au înlăturat o bucată de tencuială parțial desprinsă de pe fațada unui bloc, care periclita siguranța trecătorilor.

- Publicitate -

Urmărește-ne și pe Google News

- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

32,109FaniÎmi place
1,784CititoriConectați-vă
41CititoriConectați-vă
1,390AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI