13.1 C
Aleşd
vineri, 12 aprilie 2024

Iluminatul stradal se modernizează în Lugaș cu becuri LED cu telegestiune

Într-un efort de a aduce beneficii semnificative comunității locale, administrația comunei Lugașu de Jos a demarat un proiect inovator de modernizare a iluminatului stradal. Prin implementarea becurilor LED cu telegestiune pe tronsonul DN1 între Lugașu de Jos și Urvind, această localitate din România devine un exemplu de inovație și eficiență energetică.

- Publicitate -

Primarul comunei, Sorbán Levente, a declarat că introducerea acestor becuri inovatoare marchează un pas important pentru comunitatea lor. “Suntem mândri să fim printre puținele comune din România care au implementat acest tip de tehnologie avansată. Suntem prima administrație locală care folosește astfel de corpuri (2024) care pot fi individual reglate (luminozitate redusă sau sporită, oprite și cu senzor de mișcare, astfel încât să se aprindă automat atunci când cineva mișcă sau le atinge singur). Aceste becuri LED cu telegestiune ne permit să economisim energie și să gestionăm iluminatul stradal într-un mod mai inteligent și mai eficient”, a spus Levente.

Beneficiile acestui proiect sunt multiple și tangibile. Pe lângă economiile semnificative de energie, tehnologia de telegestiune permite administrației locale să controleze iluminatul de la distanță, să ajusteze luminozitatea în funcție de mișcarea de pe stradă și să îmbunătățească siguranța comunității. Astfel, rezidenții din comuna Lugașu de Jos vor beneficia nu doar de un mediu mai sigur și mai luminos, ci și de un pas important spre sustenabilitate și confort.

Proiectul este realizat cu sprijinul financiar al Administrației Fondului pentru Mediu (AFM), demonstrând implicarea autorităților locale în promovarea unor soluții inovatoare și ecologice pentru dezvoltarea comunității.

În contextul unei creșteri a preocupărilor legate de mediu și de eficiența energetică, Lugașu de Jos se poziționează ca un exemplu de bune practici, inspirând și alte comunități să investească în tehnologii verzi și durabile pentru un viitor mai bun.

- Publicitate -
- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

35,205FaniÎmi place
1,737CititoriConectați-vă
787CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,570AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI