Investiţii europene de aproape 2 milioane de euro

139

Primăriile comunelor Vadu Crişului şi Auşeu au depus împreună un proiect care viza îmbunătăţirea infrastructurii rutiere din localităţile componente ale Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Auşeu-Vadu Crişului. „Prin realizarea obiectivului de investiţii şi implementarea proiectului “Imbunătăţirea infrastructurii rutiere de bază, prin modernizarea drumului comunal DC 170 şi a unor străzi de interes local pe teritoriul comunelor Auşeu şi Vadu Crişului” se dorea obţinerea de fonduri nerambursabile de la UE prin Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale”, spune Dorel Cosma, primarul comunei Vadu Crişului.

 

In cursul acestei săptămâni au apărut rapoartele de selecţie, iar proiectul a obţinut al doilea punctaj şi a fost selectat în vederea finanţării. Valoarea eligibilă a proiectului este de 1.796.971 euro. La cel de-al doilea proiect s-a obţinut viza pentru accesarea de fonduri europene nerambursabile pentru dotarea Căminului cultural Vadu-Crişului, prin programul PNDR 2014-2020, submăsura 7.6 – Investiţii asociate cu protejarea patrimoniului cultural. „Proiectul nostru «Dotarea căminului cultural Vadu Crişului» a obţinut cel mai mare punctaj (75) fiind selectat pentru finanţare.

Valoarea eligibilă al proiectului este de 168.605 Euro. Cu ajutorul acestei finanţări căminul va fi dotat printre altele cu sistem performant de sonorizare şi lumini, cortină, climatizare, costume populare pentru formaţiile de dansuri populare”, a spus viceprimarul Ioan Hasas.

Sursa: Bihon

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.