Incendiu produs la o gospodărie situată în Cartier Obor din ORAȘUL ALESD

537

Miercuri, în jurul orei 21.50, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor a alertat forţele de intervenţie ale Staţiei de Pompieri Aleşd, pentru stingerea unui incendiu produs la o gospodărie situată în Cartier Obor din localitate.

 

La faţa locului au fost mobilizate două echipaje de pompieri militari, care au acţionat pentru localizarea şi lichidarea incendiului ce se manifesta la un şopron din cadrul gospodăriei, respectiv pentru protecţia casei, aflate la circa un metru de construcţia afectată de flăcări.

Forţele de intervenţie au reuşit să împiedice propagarea incendiului la locuinţă şi să limiteze semnificativ pagubele. Au ars circa zece kilograme de materiale textile şi aproximativ cinci scânduri.
Cercetările efectuate au indicat drept cauză probabilă a evenimentului, jocul copiilor cu focul.

În scopul preîntâmpinării unor astfel de evenimente, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor recomandă părinţilor, bunicilor şi tutorilor legali ai copiilor supravegherea permanentă a celor mici şi respectarea măsurilor menite a le proteja viaţa şi sănătatea:

– Păstraţi chibriturile, brichetele şi alte surse de foc în locuri în care aceştia nu au acces;
– Nu blocaţi copiii în casă cu lumânări aprinse, sobe, plite şi/sau aparate electrice aflate în funcţiune;
– Înlăturaţi orice curiozitate a copiilor în legătură cu focul, explicându-le cu răbdare pericolul pe care acesta îl reprezintă pentru viaţa lor.

Stimaţi cetăţeni, învăţaţi-vă copiii că:

– Focul îi poate răni şi poate distruge lucrurile la care ţin. Odată izbucnit este greu de controlat.
– Brichetele şi chibriturile nu sunt jucării. Sunt periculoase şi trebuie folosite numai de adulţi.

 

Urmărește-ne și pe Google News