Fermierii mai au la dispoziţie câteva fonduri europene nerambursabile

393

Astfel, fermierii mai pot accesa fonduri europene nerambursabile în valoare de 5.564.376 euro, pentru submăsura 4.1 – Investiţii în exploataţii agricole, sectorul „ferma de familie”. Pentru sectorul vegetal, zootehnic şi zona montană, fondurile au fost epuizate. Prin submăsura 4.1a –Investiţii în exploataţii pomicole sunt disponibile pentru sectorul de exploataţii pomicole 45.849.127 euro, iar pentru înfiinţarea de pepiniere mai sunt disponibile fonduri de 6 milioane de euro.

 

Fonduri europene importante mai sunt disponibile şi în cadrul submăsurii 4.2 – Sprijin pentru investiţii în procesarea / marketingul produselor agricole”. Pentru sectorul de creare a unităţilor de procesare sunt disponibile 36.160.124 euro, pentru pentru sectorul de creare de unităţi de procesare zona montană (13.094.010 euro), pentru sectorul de dezvoltare şi modernizare unităţi de procesare (22.799.382 euro), iar pentru sectorul de dezvoltare şi modernizare unităţi de procesare zona montană (7.780.648 euro). În sesiunea din acest an mai sunt disponibile fonduri europene nerambusabile şi în cadrul măsurii 4.2a Investiţii în procesarea / marketingul produselor din sectorul pomicol. Pentru sectorul de înfiinţăre a unităţilor de procesare, pomicultorii mai au la dispoziţie fonduri în valoare de 5.105.737 euro. De asemenea, pentru sectorul de dezvoltare şi modernizare a unităţilor de procesare se mai pot accesa fonduri europene în valoare de 3.876.897 euro.

Sursa: Bihon.ro

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.