Duminică votăm! Alesdeni, haideţi la vot!

229

Votul începe, duminică, la ora 7.00 şi se încheie la ora 21.00. În premieră, numărarea voturilor va fi înregistrată video – audio. Suntem chemați la urne pentru a ne alege reprezentanții în Parlament pentru următorii patru ani. Parlamentarii nu vor mai fi aleși uninominal ca la scrutinul trecut, ci pe liste de partid.

 

Persoanele care nu votează în localitatea de domiciliu vor putea vota în altă localitate din judeţul de domiciliu, pe liste suplimentare. În localitatea de domiciliu alegătorul poate vota doar în secţia de votare unde este arondat. În Judeţul Bihor sunt aşteptaţi la urne 504.609 alegători.Noul Legislativ va fi compus din 308 deputaţi, cărora li se adaugă cei 18 deputaţi ai minorităţilor, şi 134 de senatori. Judeţul Bihor va fi reprezentat de patru senatori şi nouă deputaţi.

La aceste alegeri parlamentare românii care locuiesc în străinătate au putut vota prin corespondență, ultima zi în care scrisorile puteau să ajungă în țară fiind 8 decembrie. Cei care nu s-au înscris să voteze prin corespondență, pot vota la orice secție din afara granițelor, fie în cele organizate pe lângă ambasade, și oficii consulare, fie în secțiile suplimentare organizate de MAE.

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.