37 C
Aleşd
duminică, 14 iulie 2024
Blue Container Aleșd

Duminică votăm! Alesdeni, haideţi la vot!

Votul începe, duminică, la ora 7.00 şi se încheie la ora 21.00. În premieră, numărarea voturilor va fi înregistrată video – audio. Suntem chemați la urne pentru a ne alege reprezentanții în Parlament pentru următorii patru ani. Parlamentarii nu vor mai fi aleși uninominal ca la scrutinul trecut, ci pe liste de partid.

Persoanele care nu votează în localitatea de domiciliu vor putea vota în altă localitate din judeţul de domiciliu, pe liste suplimentare. În localitatea de domiciliu alegătorul poate vota doar în secţia de votare unde este arondat. În Judeţul Bihor sunt aşteptaţi la urne 504.609 alegători.Noul Legislativ va fi compus din 308 deputaţi, cărora li se adaugă cei 18 deputaţi ai minorităţilor, şi 134 de senatori. Judeţul Bihor va fi reprezentat de patru senatori şi nouă deputaţi.

La aceste alegeri parlamentare românii care locuiesc în străinătate au putut vota prin corespondență, ultima zi în care scrisorile puteau să ajungă în țară fiind 8 decembrie. Cei care nu s-au înscris să voteze prin corespondență, pot vota la orice secție din afara granițelor, fie în cele organizate pe lângă ambasade, și oficii consulare, fie în secțiile suplimentare organizate de MAE.

 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

35,849FaniÎmi place
1,734CititoriConectați-vă
988CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,620AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI