Depistat la volanul unui autoturism neînmatriculat la Lugașu de Jos 

714

Marți, 18 octombrie,in jurul orei 19.10, pe D.N. 1, în localitatea Lugașu de Jos, polițiștii Secţia nr. 7 de Poliție Rurală Tileagd, au depistat în trafic un bărbat de 59 de ani, din localitatea Aștileu, în timp ce conducea un autoturism, având expirată perioada de valabilitate a numărului provizoriu de înmatriculare.
În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate de polițiștii Secţiei nr. 7 de Poliție Rurală Tileagd.
RECOMANDĂRI ALE POLIŢIEI RUTIERE PENTRU O DEPLASARE SIGURĂ!
Ţinând cont de faptul că meteorologii au anunţat vreme ploioasă, polițiștii rutieri bihoreni le reamintesc conducătorilor auto ca, în condiţiile unui carosabil umed, să adopte o manieră calmă de pilotare, evitând bruscarea comenzilor vehiculului. 
De asemenea, este absolut necesar să ruleze cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor de drum şi să efectueze fiecare manevră  numai după o temeinică asigurare. 
În situaţia în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza stropilor de ploaie, folosirea luminilor de către ceilalţi şoferi reduce riscul producerii unor accidente cauzate de neasigurarea la schimbarea direcţiei de mers. De aceea, poliţiştii rutieri recomandă ca luminile de întâlnire ale autovehiculelor să fie aprinse ziua pe toate categoriile de drumuri, nu doar pe cele pe care există obligativitatea instituită prin lege.
Atenţie deosebită  necesită şi sistemul de ventilaţie-dezaburire a parbrizului şi lunetei maşinii, care trebuie să funcţioneze impecabil.

 
 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.