6.2 C
Aleşd
luni, 11 decembrie 2023

Copii din 13 județe s-au întrecut, la final de săptămână, într-o amplă competiție de educație rutieră

În perioada 13 – 15 mai a.c., polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și cei ai Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au fost implicați într-un amplu concurs de educație rutieră, organizat în localitatea bihoreană Șuncuiuș.

- Publicitate -

Concursul de Educaţie Rutieră „Memorialul Matei Virgil”, organizat de Liceul Tehnologic Nr.1 Șuncuiuș în colaborare cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bihor – Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, Serviciul Poliţiei Rutiere și cu Inspectoratul Școlar Județean Bihor, ajuns la cea de-a doua ediție, face parte din acțiunile cuprinse în Calendarul Activităţilor Educative Regionale şi Interjudeţene  al Ministerului Educației Naționale.

În competiție au fost angrenate 15 echipaje de elevi din clasele V – VIII, reprezentând 13 județe, respectiv un echipaj din județul Alba, coordonat de prof. Andrei Liviu, două echipaje din județul Arad, coordonate de profesorii Dumitru Miron și Csernus Emil, un echipaj din județul Caraș-Severin, coordonatori prof. Alina și Lorena Șelariu, un

echipaj din județul Cluj, coordonat de prof. Dorel Verde, un echipaj din județul Dâmbovița, coordonat de prof. dr. Susana Marinescu, unul din Maramureș, coordonat de prof. Nelu Miel, un echipaj din județul Mureș, coordonator prof. Dan Moldovan, unul din județul Satu-Mare, coordonator Ioan Călin, unul din județul Sălaj, coordonat de prof. Mariana Goron, un alt echpaj din județul Teleroman, coordonat de prof. Dan Cepan, un echipaj din județul Timiș, coordonat de prof. Dan Nicolov, alt echipaj din județul Vaslui, coordonat de prof. Mihai Moșnianu și două echiape de elevi din județul Bihor, coordonate de prof. Emil Bodea, Bogdana Haragoș și Loredana Ungur.

Scopul concursului a fost formarea unui comportament rutier responsabil, pe baza cunoaşterii şi respectării regulilor de circulaţie, pentru a preveni producerea accidentelor de circulaţie cu victime din rândul elevilor.

În cadrul concursului, elevii de gimnaziu participanţi au avut de parcurs următoarele probe:
– Parcurgerea unui traseu de îndemânare cu bicicleta în poligon;
– Respectarea regulilor de circulaţie de către biciclişti, în parcul şcoală;
– Proba teoretică, în vederea verificării cunoştinţelor privind normele rutiere.

Fiecare echipaj participant a avut în componenţă doi elevi din unități școlare din municipiul Târgoviște, municipiul Satu- Mare, municipiul Zalău, municipiul Vaslui și din localitățile Gherla, Reghin, Șag, Frumoasa, Blaj, Chișinău Criș și Șuncuiuș, care au

avut ocazia de a-şi dovedi, în timpul concursului, cunoştinţele acumulate în materie de educaţie rutieră (anexăm foto).

În urma susținerii celor trei probe: teorie, îndemânare pe bicicletă – poligon și parc școală, clasamentul final pe echipe a fost următorul:
– locul I – Liceul cu Program Sportiv “Avram Iancu” Zalău, Sălaj: Negrean Daria, Szabo Georgian, coordonat de prof. Mariana Goron,
– locul al II – lea – Liceul Tehnologic Nr.1 Șuncuiuș, Bihor: Ungur Amalia, Haragoș Alexandru, coordonat de prof. Bodea Emil,
– locul al III – lea – Școala Gimnazială Nr.2 “Dimitrie Cantemir” Vaslui, Vaslui: Iftode Ștefania, Mititelu Vasile, coordonat de prof. Mihai Moșnianu.

Individual, premianții concursului pe probe au fost:
Clasament general:
Iftode Ștefania – fete, Școala Gimnazială Nr.2 “Dimitrie Cantemir” Vaslui, coordonator – prof. Mihai Moșnianu
Haragoș Alexandru – băieți, Liceul Tehnologic Nr.1 Șuncuiuș, coordonator – prof. Bodea Emil.
Teorie:
Negrean Daria – fete, Liceul cu Program Sportiv “Avram Iancu” Zalău, coordonator – prof. Goron Mariana
Haragoș Alexandru – băieți, Liceul Tehnologic Nr.1 Șuncuiuș, coordonator – prof. Bodea Emil.

Poligon:
Hanganu Teodora – fete, Școala Gimnazială Nr.1 Gherla, Cluj, coordonator prof. Dorel Verde
Varga Sergiu – băieți, Liceul Tehnologic Nr.1 Șuncuiuș, coordonatori – Haragoș Bogdana și Ungur Loredana.

Parc școală:
Szabo Georgian– băieți, Liceul cu Program Sportiv “Avram Iancu” Zalău, coordonator – prof. Goron Mariana
Matei Cosmina – fete, Școala Gimnazială “Coresi” Târgoviște, Dâmbovița, coordonator – prof. dr. Susana Marinescu.

La finalul competiției, participanții au fost recompensați de organizatori cu premii și diplome.

 

- Publicitate -
- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

34,535FaniÎmi place
1,745CititoriConectați-vă
21CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,520AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI