(VIDEO) Chirii peste posibilitati, conditii la 0 grade – Revolta pietarilor din Alesd

2185

Sedinta extraordinara a Consiliului Local Alesd, convocata pentru joi, a fost ratata! Alesilor alesdeni, probabil li s-­a parut tarzie ora de desfasurare ­ora 17.00 sau au fost prinsi in alte activitati pur si simplu, directiva de partid, cum pare sa fi fost in cazul liberalilor care au absentat in corpore.

 

Prezent a fost si un grup de pietari, care si-au dezvoltat o afacere personala in piata Agroalimentara din Alesd, acestia au participat in aceasta seara la sedinta de consiliu local din Alesd, nemulţumiţi fiind de tarifele, exagerat de mari spun ei, de închiriere a spaţiilor. Din păcate, condiţiile din piaţă lasă mult de dorit, curentul şi frigul fac să îngheţe toată marfa, spun ei. Astfel, comercianţii s-au revoltat faţă de noile tarife, dar şi faţă de condiţiile din piaţă. Pieţarii s-au adunat în mod spontan şi au început discuţiile aprinse in cadrul sedintei de consiliu local care nu a mai avut loc. Comercianţii, care au început să vocifereze faptul că vor fi puşi să liciteze unul împotriva altuia. „Încearcă să ne dezbine. Ne pun să ne batem unii cu alţii. Nu e corect. Să ne angajăm un avocat”, a spus unul dintre comercianţi. În plus, pieţarii reclamă că la Huedin chiria e mult mai mică decât la Alesd.

Cererea de convocare a şedinţei extraordinare, care ar fi trebuit să se desfășoare astăzi de la ora 17.00, a fost semnată de 7 consilieri PSD: Dubau Calin, Cipleu Leontin, Turcus Radu, Morar Calin, Jurcut Calin, Alb Mariana, Vancea Viorel.

Aceștia au solicitat aprobarea unui Proiect de Hotărâre ce prevede modificarea HCL 78 privind aprobarea taxelor pentru utilizarea temporara a locurilor publice din piata Agroalimentara din Alesd pentru anul 2017.Sedinta s-a convocat in baza art. 39.alin.2 legea 215/2001.

 

Urmărește-ne și pe Google News