Un incendiu a produs pagube într-o gospodărie din Spinuș

285
2. ISU BH -Det Marghita- incendiu Spinuș-800x600
Foto © ISU Bihor

În data de 23 februarie, în jurul orei 17.33, în urma unui apel primit prin Sistemul Unic 112, Garda de Pompieri Sălard a fost mobilizată pentru stingerea unui incendiu produs la o gospodărie din localitatea Spinuș, fiind alertat totodată și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Spinuș.

La sosirea forțelor de intervenție, flăcările se manifestau violent la un autoturism parcat într-o șură, la fânul și lemnele depozitate în interiorul construcției și la acoperișul acesteia.

Cercetările efectuate au indicat faptul că evenimentul a fost, cel mai probabil, determinat, de scântei provenite de la țeava de eșapament a autoturismului. Au ars acoperișul șurii, pe o suprafață de circa 90 de metri pătrați, aproximativ o tonă de fân și circa trei metri pătrați material lemnos.

Tot sâmbătă, Garda de Pompieri Sălard a stins un incendiu de vegetație uscată produs la un teren viran din Păuleși, comuna Brusturi, iar Garda de Pompieri Tinca a localizat și lichidat un incendiu izbucnit, cel mai probabil din cauza unui burlan de fum neprotejat termic față de materialele combustibile, la podul unei case din Husasău de Tinca, limitând pagubele la opt șipci.

Duminică, 24 februarie, în jurul orei 08.10, pompierii Detașamentului Marghita au stins un incendiu izbucnit la podul unei locuințe din Mișca, comuna Chișlaz, reușind să împiedice propagarea flăcărilor și să salveze bunuri de o valoare considerabilă.Cauza probabilă a evenimentului a constituit-o un coș de fum deteriorat. A ars o cantitate de circa 0.6 metri cubi material lemnos.

Intervenții similare au fost desfășurate în aceeași zi, de echipajele Secției de Pompieri Beiuș care au acționat pentru stingerea unui incendiu produs, cel mai mai probabil, de un coș de fum necurățat de funingine, la o locuință din Tărcaia, (eveniment în urma căruia nu s-au înregistrat daune materiale), respectiv de pompierii Detașamentului Salonta, care au stins un incendiu izbucnit, cel mai probabil din cauza coșului de fum neprotejat termic față de materialele combustibile, la podul unei case din localitatea Avram Iancu, reușind să limiteze pagubele la două scânduri și o grindă.

Tot duminică, 24 februarie, echipajele Gărzii de Pompieri 1 Mai, în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Ceica, au localizat și lichidat un incendiu produs la un teren viran situat în localitatea Cotiglet. În urma evenimentului, generat, cel mai probabil, de utilizarea focului deschis în spaţii deschise fără respectarea normelor de apărare împotriva incendiilor, au ars aproximativ 10 hectare de vegetație uscată.

 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.