Trei incendii produse azi în Bihor, în mai puțin de 4 ore

3127
În prima parte a zilei de luni, 01 martie, pompierii militari bihoreni au acționat pentru stingerea a trei incendii izbucnite la două gospodării situate în localitățile Borșa și Brusturi, respectiv la un autoturism aflat în mers, pe raza localității Belfir.

Primul apel care semnala producerea unui incendiu, a fost primit în dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Crișana” al județului Bihor (ISU Bihor), la ora 08.10, apelantul sesizând faptul că flăcările se manifestă la podul unei locuințe situate în localitatea Borșa, comuna Săcădat.

Echipajele de pompieri militari ale Detașamentului 1 Oradea au localizat și lichidat incendiul în limitele găsite, împiedicând propagarea acestuia la încăperi. În urma evenimentului, provocat, cel mai probabil, de un coș de fum neprotejat termic față de materialele combustibile, au ars treigrinzi din lemn și circa 15 metri pătrați scândură. 

Cel de-al doilea apel care sesiza izbucnirea unui incendiu, în acest caz la o gospodărie din localitatea Brusturi, a fost primit în dispeceratul ISU BH, în jurul orei 10.10.

La adresa precizată de apelant au fost mobilizate de urgență, echipajele Stației de Pompieri Aleșd, cu două autospeciale de stingere și cu ambulanța SMURD a subunității. 

În momentul sosirii forțelor de intervenție, flăcările se manifestau violent în interiorul și la acoperișul unei anexeconstruite pe o suprafață de circa 50 de metri pătrați, existând pericolul propagării acestora la o altă construcție auxiliară și la locuință.

Echipajele de pompieri au lichidat incendiul în aproximativ 30 de minute, reușind să împiedice extinderea flăcărilor la celelalte construcții, după care au continuat să acționeze la fața locului pentru căutarea eventualelor focare ascunse și înlăturarea efectelor evenimentului, până în jurul orei 12.30.

Din păcate, în interiorul anexei, au fost surprinși de flăcări un câine și șase căței. Pagubele materiale înregistrate în urma incendiului, a cărui cauză probabilă a constituit-o un scurtcircuit electric, au constat în acoperișul construcției și bunuri depozitate în interior (2 lăzi frigorifice și deșeuri).

La ora 10.40, Garda de Pompieri Tinca a fost alertată pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la un autoturism aflat în mers, pe raza localității Belfir, comuna Tinca.

La sosirea echipajelor de pompieri militari, arderea era generalizată la nivelul întregului autovehicul.

Din fericire, nu au existat persoane rănite, șoferul ieșind din autoturism înainte ca acesta să fie cuprins în totalitate de flăcări.

Cercetările efectuate au indicat drept cauză probabilă a evenimentului, un scurtcircuit electric.