Tânăr de 19 ani din Brusturi prins la volan fără permis

1771

Un tânăr în vârstă de 19 ani, din comuna Brusturi, a fost prins de o patrula de politie in timp ce  conducea un autoturism fără permis de conducere.

Luni, 18 ianuarie, la ora 21.20, pe D.N. 1/P, în localitatea bihoreană Brusturi, polițiștii Secției nr.7 de Poliție Rurală Tileagd au depistat în trafic un tânăr de 19 ani, din comuna Brusturi, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate de către polițiștii Secției nr.7 de Poliție Rurală Tileagd.

Tot, luni, la ora 23.30, pe strada Fráter Lóránd din localitatea bihoreană Valea lui Mihai, polițiștii din cadrul Poliţiei orașului Valea lui Mihai și cei ai Secției nr.11 de Poliție Rurală Valea lui Mihai au depistat în trafic un tânăr de 17 ani, localnic, în timp ce conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate de polițiștii rutieri din Valea lui Mihai.

94 de participanți la trafic care nu au respectat legislația rutieră, sancționați de polițiștii rutieri în acțiune, în ultimele 24 de ore.

De asemenea poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în rândul comunităţii.

Acţiunile poliţiştilor bihoreni au vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, conducerea cu viteză excesivă şi depăşirea limitelor legale de viteză. 

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic în ultimele 24 de ore, au fost aplicate 94 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 16.450 de lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut două permise de conducere și patru certificate de înmatriculare. De asemenea, au fost constatate cinci tamponări și două infracțiuni.

20 de sancțiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 17 pietoni au fost sancționați pentru traversări neregulamentare, patru sancțiuni au fost aplicate pentru punerea în circulație a unor autovehicule care prezentau defecțiuni tehnice, alte patru pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, iar 49 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri.

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.