23.1 C
Aleşd
duminică, 16 iunie 2024
Blue Container Aleșd

Tânăr de 16 ani prins băut la volan de polițiști din Aleșd

Depistat de polițiști în trafic, în timp ce conducea fără permis și sub influența alcoolului.

La data de 8 iunie, în jurul orei 22.20, pe drumul comunal 169, în localitatea Țigăneștii de Criș, județul Bihor, polițiștii Compartimentului Rutier Aleșd au depistat în trafic un tânăr de 16 ani, din comuna Brusturi, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule și având o concentrație alcoolică de 0,14 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

De asemenea, în perioada 7 – 9 iunie, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au desfășurat ample acțiuni în sistem integrat, pentru prevenirea și combaterea unor situații de risc, a faptelor comise cu violență sau pe fondul conducerii sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive. De asemenea, acțiunile polițiștilor bihoreni au vizat și combaterea conducerii autovehiculelor pe drumurile publice cu viteză excesivă sau neadaptată la condițiile de drum.

Acțiunile polițiștilor bihoreni au vizat menținerea unui climat de ordine și siguranță publică în rândul comunității locale, prin desfășurarea de acțiuni specifice, punctuale, cu efective mărite, atât pe raza municipiului Oradea, cât și pe raza județului Bihor.

Astfel, la sfârșit de săptămână au fost desfășurate 29 de acțiuni preventiv – reactive, în sistem integrat și au fost efectuate 19 filtre, în acțiuni fiind implicați 645 de polițiști de la structurile de ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale, arme, explozivi și substanțe periculoase, transporturi și luptătorii de la acțiuni speciale, 332 de jandarmi, dar și polițiști de frontieră și reprezentați ai altor structuri de aplicare a legii.

În cadrul acțiunilor, au fost legitimate 1.928 de persoane. De asemenea, au fost efectuate 1907 testări pentru depistarea consumului de alcool sau droguri.

În urma acțiunilor și controalelor desfășurate, polițiștii din Bihor au aplicat, în total, 753 de sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare de 309.195 de lei.

Totodată, au fost constatate 40 de infracțiuni, dintre care șapte la regimul circulației rutiere, patru  la Legea nr.143/2000 privind combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri și 29 de infracțiuni de altă natură.

Din totalul sancțiunilor, 436 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului circulației rutiere pe drumurile publice. Dintre acestea, 218 au fost pentru depășirea limitelor legale de viteză, au fost sancționați 59 de pietoni, 12 bicicliști, 42 de sancțiuni au fost pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, 13 pentru conducere sub influența alcoolului, au fost sancționate două depășiri neregulamentare, două sancțiuni au fost pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor, iar 88 de sancțiuni au fost pentru alte abateri.

Totodată, poliţiştii bihoreni au reţinut 52 de permise de conducere și 47 de certificate de înmatriculare.

Depistat de polițiști în trafic, în timp ce conducea, după ce ar fi consumat substanțe psihoactive

La data de 9 iunie, la ora 03.02, pe D.N. 75, în localitatea Fânațe, județul Bihor, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Beiuș au depistat în trafic un tânăr de 21 de ani, din localitatea Tinca, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism, existând suspiciunea că ar fi consumat substanțe psihoactive.

În urma testării preliminare, cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei și a consumului unor substanțe interzise.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care se afla sub influența unor substanțe psihoactive, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Beiuș.

Depistați de polițiști în trafic, în timp ce conduceau sub influența alcoolului

La data de 8 iunie, în jurul orei 16.00, pe strada Calea Clujului din municipiul Oradea, județul Bihor, polițiștii Biroului Rutier Oradea au depistat în trafic un bărbat de 54 de ani, din localitatea Oșorhei, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La data de 9 iunie, la ora 05.55, pe strada D.N.76, în localitatea Pocola, județul Bihor, polițiștii Secției nr.2 de Poliție Rurală Beiuș au depistat în trafic un bărbat de 30 de ani, din comuna Uileacu de Beiuș, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorilor auto le-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.  

În ambele cauze a fost întocmit dosar penal, iar polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice.

 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

35,717FaniÎmi place
1,736CititoriConectați-vă
993CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,610AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI