Suspiciuni de pestă porcină africană în Spinuş

373

În judeţ există din nou suspiciuni de pestă porcină africană (PPA). Un posibil focar este la Sălacea. Au fost prelevate probe şi de la un porc mort într-o gospodărie din localitatea Spinuş.

Până în prezent, în judeţul Bihor au fost asomaţi din cauza peste porcine africane (PPA) 1.428 de porci. Conform informaţiilor primite de la directorul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Bihor, Remus Moţoc, de la sfârşitul lunii august, când a fost declarată stinsă epizootia, s-a confirmat existenţa a şase focare de pestă şi cinci suspiciuni.

Cele şase focare confirmate sunt: două la Şimian, trei la Sălard şi unul la Sântimreu. În aceste focare au fost asomaţi 155 de porci. Aceştia se adugă celor 1.327 de porci bolnavi sau suspecţi de pestă porcină africană asomaţi înainte de finalul lunii august.

 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.