-1.9 C
Aleşd
miercuri, 29 noiembrie 2023
 

Primarii din Brusturi și Spinuș sunt cercetați pentru obţinere ilegală de fonduri cu consecinţe deosebit de grave

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor a anunțat, luni, că primarii din Brusturi, și Spinuș sunt cercetați pentru obţinere ilegală de fonduri, cu consecinţe deosebit de grave. Alături de cei doi, acțiunea penală îl vizează și pe reprezentantul unei firme, acuzat de complicitate la obţinere ilegală de fonduri.

- Publicitate -

Potrivit comunicatului procurorilor bihoreni, prin Ordonanţa din data de 26.09.2023 procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpaţii:

B.L. primar al comunei Brusturi, jud.Bihor, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de obţinere ilegală de fonduri, cu consecinţe deosebit de grave, prev. de art.306 alin.1 C.pen., cu reţinerea art.309 C.proc.pen.; 

F.A., primar al comunei Spinuş, jud.Bihor, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de obţinere ilegală de fonduri cu consecinţe deosebit de grave, prev. de art.306 alin.1 C.pen., cu reţinerea art.309 C.proc.pen. 

M.G., reprezentantul legal al unei societăţi comerciale, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de:

– complicitate la obţinere ilegală de fonduri cu consecinţe deosebit de grave,prev. de art.306 alin.1 C.pen., cu reţinerea art.309 C.proc.pen. 

– complicitate la obţinere ilegală de fonduri cu consecinţe deosebit de grave,,prev. de art.48 rap. la art.306 alin.1 C.pen., cu reţinerea art.309 C.proc.pen., reţinându-se că:

În  data de 17.04.2019, inculpata B.L., în calitatea sa de  primar al comunei Brusturi, jud.Bihor, cu ocazia realizării/executării lucrării  “Proiect de alimentare cu apă în comuna Brusturi”, a utilizat documente false în faţa finanţatorului, în sensul că a transmis la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice o autorizație de construcţie contrafăcută, ce i-a fost pusă la dispoziţie de către inculpatul M.G., pentru a obține pe nedrept fonduri guvernamentale, iar în baza acelei autorizaţii de construcţie false, Ministerul a decontat către UAT Brusturi în cursul anului 2019, în trei tranşe, suma totală de 4.383.983 lei, care ulterior a fost virată în contul executantului lucrării.

În data de 17.04.2019, inculpatul F.A., în calitatea sa de  primar al comunei Spinuş, jud.Bihor, cu ocazia realizării/executării obiectivului de investiţii “Îmbunătăţirea infrastructurii rutiere in comuna Spinus, Judeţul Bihor”, a utilizat documente false în faţa finanţatorului, în sensul că  a transmis la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice o autorizație de construcţie contrafăcută, ce i-a fost pusă la dispoziţie de către inculpatul M.G., pentru a obține pe nedrept fonduri guvernamentale, iar în baza acelei autorizaţii de construcţie false, Ministerul a decontat către UAT Spinuş în cursul anului 2019, în două tranşe, suma totală de 3.104.479 lei, care ulterior a fost virată în contul executantului lucrării.

În dosar se continuă cercetările de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale reprezintă, conform prevederilor Codului de procedură penală, o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedura penală și nu poate, în nici un caz, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție, se arată în comunicatul menţionat.

- Publicitate -
- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

34,423FaniÎmi place
1,746CititoriConectați-vă
20CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,510AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI