COD ROŞU de inundaţii in Cuieșd, Țigăneștii de Criș, Picleu, Brusturi, Păulești, Gurbești, Spinuș, Ciulești şi Sărsig

3622
inundatii cod roșu
Foto caracter ilustrativ

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis o avertizare hidrologică de COD ROŞU de inundaţii, viituri şi creşteri importante ale debitelor pe râul Valea Fâneţelor.

 

„Ca urmare a propagării viiturii formate anterior în amonte se vor produce ȋn continuare creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşiri ale COTELOR DE PERICOL pe râul Valea Fânețelor (afluent al râului Barcău), județul Bihor.  Se impune urmărirea evoluţiei situaţiei hidrometeorologice, în conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la construcţii hidrotehnice, poluări accidentale pe cursurile de apă şi poluări marine în zona costieră. In funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice”, transmit reprezentantii, Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor.

Localităţi traversate de Valea Fâneţelor sunt: Cuieșd, Țigăneștii de Criș, Picleu, Brusturi, Păulești, Gurbești, Spinuș, Ciulești şi Sărsig.

Populaţia din zonă este rugată să evite zona şi să „îşi ia măsurile de autoprotecţie şi adăpostire”, printr-un SMS transmis prin aplicaţia „Alerte de urgenţă”. CODUL ROŞU hidrologic înseamnă „risc de viituri majore”, este valabil de vineri seara până sâmbătă dimineaţa, la ora 6:00.

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.