CARIERĂ ILEGALĂ descoperită în comuna Brusturi!

1781
CARIERĂ ILEGALĂ descoperită în comuna Brusturi
Foto ©️ Garda de Mediu Bihor

Ca urmare a unei sesizării, în data de 24.03.2021 comisarii Gărzii de Mediu Bihor au efectuat o inspecţie de mediu pe raza UAT Brusturi, în apropierea localității Picleu – fiind identificată o zonă în care s-au efectuat lucrări de exploatare a resurselor minerale – a nisipului.


„În această zonă au fost identificate urme de excavare/exploatare a nisipului; dimensiunile estimate ale acestui perimetru fiind de cca. 30 m lățime, cca. 18 m front în adâncime și cca. 10 m înălțime, din care cca. 2,5 m sol vegetal. La data controlului conducerea UAT Brusturi nu a putut furniza nici un fel de lămuriri în legătură cu deţinătorul terenului pe care a fost descoperită cariera de nisip. Pentru exploatarea acestei resurse minerale, conform cod CAEN 0811, nu există acte de reglementare eliberate de autorităţile competente”, transmit comisarii gărzii de mediu Bihor.


Ca urmare a constatărilor de mai sus, Garda de Mediu Bihor A SESIZAT ORGANELE DE URMĂRIRE PENALĂ ÎN VEDEREA CONSTATĂRII EXISTENŢEI SAU INEXISTENŢEI UNEI INFRACŢIUNI, PRECUM ŞI STABILIREA PERSOANELOR VINOVATE DE SĂVÂRŞIREA ACESTEIA.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.