Carantină de noapte în Spinuș! Doar vaccinații pot ieși din casă după ora 20

2150
Poliția control carantină
 

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bihor s-a întrunit marți, 28 septembrie. În urma ședinței, Prefectura a transmis că 25 de localități bihorene au o incidență de peste 2 la mia de locuitori, fapt care atrage o serie de restricții.

 

„Se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, în spațiile publice, piețe, târguri, bâlciuri, talciocuri, spații pentru transportul în comun – închise, spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun și la locul de muncă”, transmite Prefectura Bihor.

Conform Hotărârii CJSU nr. 61/2021, adoptate în baza analizei Direcției de Sănătate Publică Bihor (DSP), lista localităților în care se aplică restricții cuprinde:

– 11 localități cu incidență mai mare de 2 cazuri și mai mică de 3 cazuri / 1.000 locuitori: Hidişelu de Sus, Lugaşu de Jos, Ceica, Vadu Crişului, Vaşcău, Nucet, Sălard, Nojorid, Lăzăreni, Abram, Girişu de Criş;

– 13 localități cu incidență mai mare de 3 cazuri și mai mică de 6 cazuri / 1.000 locuitori: Brusturi, Chişlaz, Ţeţchea, Tărcaia, Căbeşti, Sâmbăta, Săcădat, Sânmartin, Sântandrei, Roşia, Cetariu, Oradea, Remetea;

– 1 localitate cu incidență peste 7,5 cazuri / 1.000 locuitori: Spinuș.

Restricții la incidența de peste 3 la mia de locuitori

13 localități bihorene înregistrează o incidență de peste 3 la mia de locuitori. În localitățile în care incidența este cuprinsă între 3‰ și 6‰, activitatea restaurantelor și a localurilor se poate desfășura în limita a 50 din capacitatea maximă, în intervalul 05:00 – 02:00.

Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virsului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

În localitățile în care incidența este cuprinsă între 3‰ și 6‰, activitatea în baruri și discoteci se poate desfășura fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului.

Cinematografele și sălile de spectacole pot funcționa în limita a 50% din capacitate, iar participarea este permisă doar persoanelor care prezintă certificatul verde, un test negativ sau au trecut prin boală în ultimele 180 de zile.

În localitățile în care incidența este cuprinsă între 3‰ și 6‰, se permite organizarea de evenimente private (nunți, botezuri) cu maximum 200 de persoane în interior și asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană.

O localitate în carantină

Carantina de noapte este instituită în weekend în localitățile în care rata de infectare trece de 6 la mia de locuitori în ultimele 14 zile și pe tot parcursul săptămânii în zonele cu incidență a cazurilor COVID-19 de peste 7,5. În județul Bihor, singura localitate care depășește aceste praguri este Spinuș – 9,62‰.

Sunt exceptate însă persoanele vaccinate anti-COVID, care vor putea ieși din casă și în intervalul 20.00-05.00.

În localitățile în care rata de infectare este mai mare de 6, dar nu depășește 7,5, magazinele vor fi închise de la ora 18.00 în zilele de vineri, sâmbătă și duminică.

Aici puteți parcurge în întregime Hotărârea CJSU nr. 61/2021, care conține măsurile care se aplică la nivelul județului Bihor înfuncție de incidența din fiecare localitate:

HOT-CJSU-nr.-61

 

Urmărește-ne și pe Google News