Braconier reţinut de poliţişti în urma unor percheziţii. 3 câini ogari, confiscaţi

20090
Reținut de polițiști
Foto caracter ilustrativ

Percheziții ale polițiștilor de la Arme, la persoane bănuite de braconaj cinegetic cu ogari – Una dintre persoane a fost reținută de polițiști.

În perioada 26 – 27 mai, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au acționat pe raza județului Bihor pentru prevenirea și combaterea braconajului cinegetic comis cu câini ogari sau metiși ai acestora.

Astfel, marți, 26 mai, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au dispus reținerea pentru 24 de ore a unui tânăr de 19 ani, din localitatea Ciuhoi, județul Bihor, bănuit de săvârșirea infracțiunii de braconaj cinegetic cu ogari.

Acesta este bănuit că, în perioada martie – aprilie a.c., pe timp de noapte, folosindu-se de diferite dispozitive de iluminare, cu ajutorul unor câini din rasa Ogar, special dresați, ar fi capturat un animal sălbatic din specia căprior, pe raza unui fond de vânătoare din localitatea bihoreană Sântimreu.

Totodată, cel în cauză este bănuit că, la 11 mai a.c., în jurul orei 21.30, pe timp de noapte, s-ar fi deplasat cu mai mulți câini din rasa Ogar pe terenurile agricole situate între localitățile bihorene Ciuhoi și Sfârnaș, ce aparțin unui fond de vânătoare din Sântimreu și ar fi folosit diferite dispozitive de iluminare cu scopul de a găsi, stârni și captura vânatul, fără să reușească capturarea niciunui animal sălbatic.

De asemenea, acesta este bănuit că, la 15 mai a.c., în jurul orei 20.00, s-ar fi deplasat cu câinii pe o parcelă de teren cultivată cu lucernă din localitatea bihoreană Ciuhoi, care aparține aceluiași fond de vânătoare, cu scopul de a găsi, stârni și captura vânatul, nereușind capturarea vreunui animal sălbatic.

În urma percheziției domiciliare efectuată la 26 mai a.c., polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase au descoperit la domiciliul acestuia și au ridicat în vederea confiscării trei dispozitive de iluminat tip proiector cu led și trei câini din rasa Ogar.

Miercuri, 27 mai, acesta a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, față de acesta fiind dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile.

Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, în vederea documentării întregii eventuale activități infracționale a celui în cauză.

De asemenea, miercuri, 27 mai a.c., polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au efectuat alte două percheziții domiciliare pe raza comunei bihorene Brusturi, pentru documentarea și probarea activității infracționale a unui tânăr de 17 ani, din Brusturi, la locuința acestuia și într-un alt imobil din aceeași comună.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase îl bănuiesc pe acesta că, în cursul lunii mai a.c., pe timp de noapte și folosindu-se de diferite dispozitive de iluminare, ar fi capturat un animal sălabtic, din specia căprior, cu ajutorul unor câini din rasa Ogar, pe raza unui fond de vânătoare din Burzuc, județul Bihor.

De asemenea, acesta este bănuit că, la 14 mai a.c., tot pe timp de noapte, s-ar fi deplasat cu mai mulți câini din rasa Ogar, pe raza aceluiași fond de vânătoare, unde ar fi folosit diferite dispozitive de iluminare cu scopul de a găsi, stârni și captura vânatul, fără să reușească capturarea niciunui animal sălbatic.

În urma perchezițiilor domiciliare, polițiștii de la Arme au descoperit patru câini rasa Ogar, patru dispozitive de iluminat, trei telefoane mobile și două kg. de carne de vânat, din specia căprior, toate fiind indisponibilizate în vedere cercetărilor.

Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Aleșd, în vederea documentării întregii eventuale activități infracționale a celui în cauză, sub aspectul comiterii infracțiunii de braconaj cinegetic.

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.