Bărbat, băut la volan pe străzile din Picleu. 8 permise reţinute într-o singură zi

1067
Foto caracter ilustrativ
 

Marți, 9 februarie, poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în rândul comunităţii.

Acţiunile poliţiştilor bihoreni au vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, conducerea cu viteză excesivă şi depăşirea limitelor legale de viteză. 

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic, au fost aplicate 142de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 81.705 lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut opt permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute două certificate de înmatriculare și au fost constatate cinci tamponări.  

53 de sancțiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, nouă sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, trei pietoni au fost sancționați pentru traversări neregulamentare, au fost sancționați trei bicicliști, treisancțiuni au fost aplicate pentru folosirea telefonului mobil la volan fără sistemul de tip „mâini libere”, iar 71 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere. 

Cercetat penal pentru conducere sub influența alcoolului

Tot, marți, la ora 16.56, pe D.N. 1/P, în localitatea bihoreană Picleu, polițiștii Secției nr.7 de Poliție Rurală Tileagd au depistat în trafic un bărbat de 35 de ani, din comuna Brusturi, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorului autoturismului i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei și în cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală.

Depistat în timp ce conducea fără permis, un moped neînregistrat

De asemenea marți, la ora 07.35, polițiștii din Marghita au depistat în trafic un bărbat de 32 de ani, din localitatea Cheț, județul Bihor, în timp ce conducea un moped neînregistrat, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală.

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.