Primării amendate pentru apă nepotabilă

630

20 de primării din Bihor au fost amendate, sau sancţionate cu avertisment de către inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică Bihor pentru că au apă potabilă de la reţea publică care pune în pericol sănătatea populaţiei.

 

Din acest total, şase primării (de la Budureasa, Cărpinet, Săcueni, Bratca, Cociuba Mare şi Husasău de Tinca) au primit câte 3.000 lei amendă, iar alte şapte (Mişca, Popeşti, Vărzari,Şuncuiuş, Roşiori, Diosig şi Bulz) au primit câte 4.000 de lei amendă, toate din aceeaşi cauză: nu au monitorizat apa de la reţea. Mai exact aceste primării nici nu au contract cu nicio instituţie acreditată RENAR (Direcţia de Sănătate Publică Bihor, Direcţia Sanitar Veterinară sau Apele Române). În plus, aceste 13 primării au şi termen de remediere până la sfârşitul anului ale neregulilor. Alte şapte primării au primit avertisment cu termen până la sfârşitul anului de remedieri ale problemelor la apa potabilă.

Sursa: Bihon.ro

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.