O femeie din Borod cu tupeu a intrat într-o casă din Bratca și a furat 500 lei

2800
Atestată
Foto caracter ilustrativ

Bănuită că ar fi sustras bani din locuința unui septuagenar, identificată cu operativitate de polițiști – prejudiciu recuperat.

 

Sâmbătă, 9 mai, la ora 17.00, polițiștii Postului de Poliţie Bratca au fost sesizați telefonic de un bărbat de 77 de ani, din comuna Bratca, județul Bihor, că în cursul aceleiași zile, persoane necunoscute i-au sustras din locuinţă 500 de lei.

În urma investigațiilor efectuate, polițiștii din Bratca au identificat cu operativitate persoana bănuită de comiterea furtului ca fiind o femeie de 49 de ani, din comuna Borod, județul Bihor.

Polițiștii au recuperat de la aceasta toții banii reclamați sustrași.

Cercetările în cauză sunt continuate de polițiștii Postului de Poliţie Bratca din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, sub aspectul săvârşirii infracțiunii de furt calificat.

PENTRU A PREVENI FURTURILE DIN LOCUINŢE, POLIȚIA VĂ RECOMANDĂ:

Nu divulgați informații referitoare la vecinii dumneavoastră (programul de lucru, numărul de persoane din familia respectivă, numărul de telefon etc.), sfătuiţi-vă copiii să facă la fel;
Depozitaţi obiectele de valoare (banii, bijuterii, documente) într-un loc sigur;
Când plecaţi de acasă verificaţi dacă aţi acţionat toate încuietorile şi aţi pus siguranţa;
Fiţi atenţi în orice împrejurare să nu pierdeţi sau să nu vi se fure cheile!
Ferestrele locuinţelor trebuie să fie sigure faţă de o eventuală tentativă de escaladare din exterior.
Totodată, recomandăm cetăţenilor care locuiesc în mediul rural, dar şi celor care posedă locuinţe de vacanţă în aceste zone, să asigure o minimă protecţie a acestora şi a dependinţelor.

În situaţia în care părăsiţi locuinţa pentru o perioadă mai lungă de timp, vă sfătuim să luaţi legătura periodic cu vecinii sau rudele care locuiesc în apropierea casei dumneavoastră, pentru a verifica sistemul de securitate al locuinţei, pentru a observa eventualele nereguli şi pentru a sesiza în cel mai scurt timp poliţia ! Astfel, autorii furturilor vor fi identificaţi mai repede, iar bunurile dumneavoastră vor fi recuperate mai uşor.

Dumneavoastră sunteţi cei mai în măsură să preveniţi propria dumneavoastră victimizare!

Apelul de urgenţă, prin care ne găsiţi mereu la datorie, este 112 – APEL DE URGENŢĂ.

 
 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.