37 C
Aleşd
duminică, 14 iulie 2024
Blue Container Aleșd

Licitație pentru construirea platformelor de deșeuri în Bratca, Tileagd și Vadu Crișului 

Astăzi, 6 octombrie, a fost lansată procedura de licitație pe patru loturi pentru execuția lucrărilor la 12 puncte de colectare a deșeurilor cu aport voluntar. 

Localitățile în care vor fi construite centrele de colectare sunt: lotul 1: Sânmartin, Sântandrei și Oșorhei, lotul 2: Tinca, Ceica și Sânnicolau Român, lotul 3: Bratca, Tileagd și Vadu Crișului și lotul 4: Valea lui Mihai, Săcueni și Popești. 

Conform anunțului postat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, termenul pentru depunerea ofertelor este 9 noiembrie 2022, ora 15:00. Valoarea totală estimată a lucrărilor este de 25,8 milioane lei, fără TVA.

Vă reamintim că în județul Bihor sunt deja în execuție patru platorme de colectare a deșeurilor, în Beiuș, Marghita, Salonta și Aleșd. Alte 16 astfel de centre de colectare a deșeurilor vor fi construite în următorii ani, în așa fel încât în județul Bihor va fi creată o rețea de 32 de platforme.

În județul Bihor, sistemul de colectare/transport/sortare și depozitare a început în anul 2021, fiind acoperit cu servicii de salubritate în proporție de 100%. În vederea atingerii țintelor de colectare/tratare și deviere de la depozitare a unui procent de 60% din cantitatea totală generată la nivel de județ, este necesară continuarea investițiilor realizate prin proiectul „Sistem de Management Integrat al Deșeurilor în Județul Bihor” și punerea la dispoziția cetățenilor a unei infrastructuri de colectare deșeuri menajere care să cuprindă toate tipurile de deșeuri.

În fiecare centru vor fi amplasate containere pentru colectarea separată a următoarelor tipuri de deșeuri: materiale textile, bunuri reutilizabile, metalice, obiecte de uz casnic, sticlă, electrice/electrocasnice/electronice, materiale plastice, hârtie/carton, lemn/mobilier, vegetale, resturi din construcții și deșeuri care au un conținut periculos. 

Consiliul Județean Bihor construiește și dotează platformele. Primăriile vor asigura condițiile necesare exploatării acestor centre de colectare separată a deșeurilor și vor crea regulamentul prin care acestea vor putea deservi și alte unități administrativ-teritoriale. Fiecare cetățean va putea depozita, cu titlu gratuit, în primii 3 ani de funcționare a platformelor. 

 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

35,849FaniÎmi place
1,734CititoriConectați-vă
988CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,620AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI