Expoziţie de icoane pe sticlă în Parohia Beznea, Bihor

713

A doua ediție a  Expoziției de icoane pe sticlă s-a desfăşurat în Duminica Floriilor, 24 aprilie 2016, în Parohia Beznea, Eparhia Oradiei. Lucrările au fost realizate de elevi, în cadrul orei de opțional „Icoana din sufletul copilului” desfășurată pe lângă ora de religie, cu sprijinul financiar al parohiei.

 

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, icoanele pictate de copii au fost expuse încă de dimineață în sfânta biserică, iar la finalul Sfintei Liturghii a avut loc vernisajul expoziției, după un cuvânt al părintelui paroh Ioan Cohuț. Acesta a evidențiat munca micilor iconari și implicarea deosebită a profesorului coordonator, mulțumindu-le tuturor în numele credincioșilor din parohie pentru strădania lor și pentru bucuria deosebită pe care au adus-o tuturor în această zi de mare praznic.Totodată, părintele paroh şi-a exprimat speranța că tot mai mulți copii vor participa atât la cursul de pictură bisericească, cât și la alte proiecte organizate de profesorul de Religie și de parohie.

Pentru ca bucuria să fie deplină, în încheiere, un grup de eleve care în urmă cu câteva zile au participat cu succes la Festivalul Județean de Pricesne „La umbra Crucii Tale” au susținut un scurt concert de pricesne specifice Postului Mare.

La final, copiii au fost invitați  să participe la o agapă organizată în cinstea lor, a afirmat Prof. înv. Gabriela Cohuț, coordonator proiect.

Sursa: Basilica

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.