Bătrânica de la Beznea a murit. Medicii se pregăteau să o externeze

3285
Spitalul Clinic Judeţean Oradea
Foto ©️ bihon.ro

Bătrânica de la Beznea, despre care s-a crezut că a decedat și rudele au pregătit-o de înmormântare și care și-a venit în simțiri a doua zi și a fost dusă cu hipotermie severă la Spitalul Clinic Judeţean Oradea, a decedat miercuri seara. A fost internată la secția de Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului Județean și a fost stabilizată. Starea ei de sănătate s-a ameliorat și a fost transferată la secția de Boli Interne.

Miercuri, 25 noiembrie, medicii aveau în vedere să o externeze azi însă aseară, bătrânica a suferit un stop cardiorespirator neresuscitabil și a decedat. Amintim că o anchetă penală se derulează acum la Beznea, după ce localnica de 76 de ani ar fi fost considerată decedată timp de aproape o zi. Totul a început joi, 18 noiembrie, când un polițist a fost chemat de vecinii femeii care nu au mai văzut-o de câteva zile și au sesizat că e lumina aprinsă în casă. Polițistul a intrat în locuința pensionarei și a găsit-o pe jos, cu fața spre podea, într-o încăpere neîncălzită.

Potrivit Poliției Bihor, polițistul ar fi constatat că femeia avea vânătăi la nivelul feței și nu ar mai fi avut puls, motiv pentru care ar fi anunțat medicul de familie al femeii, ca să constate decesul. Tot polițistul ar fi anunțat și un nepot al pensionarei, care locuiește într-o localitate din județul Alba.

Medicul de familie însă nu ar fi venit joi și, crezând-o moartă, cei din Beznea au pregătit-o pe bătrânică de înmormântare. Însă vineri, femeia a început să își vină în simțiri, speriindu-i pe cei ce o pregăteau. Cazul e încă cercetat s-a sunat la 112 și femeia a fost dusă la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean.

Dr. Hadrian Borcea a confirmat faptul că pacienta suferise o hipotermie severă. După primul ajutor medical din UPU, bătrânica a fost internată la secția de Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului Județean Oradea. În 22 noiembrie, starea sănătății ei era stabilă, dar necesita încă tratament de Terapie Intensivă. Apoi a fost transferată la secția de Boli Interne însă în seara de miercuri, 25 noiembrie, a făcut un stop cardiorespirator și a murit. În același timp, polițiștii au deschis în cauză un dosar penal.

Articol pe aceeași temă: Caz incredibil în Beznea: O femeie în viaţă, declarată moartă

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.