Un tânăr de 27 de ani din Bratca a fost prins conducând cu 152 km/h pe DN1

1336
polița Aleșd pistol radar
Foto © AlesdOnline

Miercuri, 8 mai, poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în rândul comunităţii.

Acţiunile poliţiştilor bihoreni au vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, conducerea cu viteză excesivă şi depăşirea limitelor legale de viteză.

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic, au fost aplicate 110 sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 53.910 lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 22 de permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute patru certificate de înmatriculare și constate 10 tamponări.

67 de sancțiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, opt participanţi la trafic au fost sancţionaţi pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă, au fost sancționate nouă depășiri neregulamentare, trei sancțiuni au fost aplicate pentru punerea în circulație a unor autovehicule care prezentau defecțiuni tehnice, iar 23 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere.

Astfel, miercuri, 8 mai, la ora 17.16, pe D.N. 1, în afara localității bihorene Topa de Criș, polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene din cadrul Serviciului Rutier au depistat în trafic un bărbat de 27 de ani, din comuna Bratca, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 152 km/h, înregistrată radar, în zona de limitare a vitezei de deplasare la 70 de km/h.

Tot miercuri, 8 mai a.c., la ora 15.18, pe D.N. 1, în afara localității bihorene Săcădat, polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene din cadrul Serviciului Rutier au depistat în trafic un bărbat de 39 de ani, din municipiul Oradea, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 122 km/h, înregistrată radar, în zona de limitare a vitezei de deplasare la 70 de km/h.

Conducătorilor auto care au depăşit limitele legale de viteză cu peste 50 de km/h au fost sancţionați contravenţional cu 9 – 20 de puncte amendă şi cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile.

 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.