1.5 C
Aleşd
joi, 7 decembrie 2023

Șoferi băuți sau drogați prinși de polițiști în trafic, în Bihor. Un bărbat din Borozel avea o alcoolemie de 1,5 la mie 

În perioada 22 – 24 iulie, poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au desfășurat acţiuni pe şoselele bihorene, pentru combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, a conduceriicu viteză excesivă şi a depăşirii limitelor legale de viteză. 

- Publicitate -

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic pe șoselele bihorene,la sfârșit de săptămână, au fost aplicate 117 sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 77.235 de lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 17permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute șasecertificate de înmatriculare. 

21 de sancțiuni au fost aplicate pentru depășirea limitelor legale de viteză, șase sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, cinci depășiri neregulamentare, au fost sancționați trei pietoni care au traversat neregulamentar, cinci sancțiuni aufost aplicate pentru conducere sub influența alcoolului, douăpentru folosirea telefonului mobil la volan fără sistemul de tip „mâini libere”, trei pentru lipsa ITP, iar 72 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere.

Depistați de polițiști în trafic, în timp ce conduceau sub influența substanțelor psihoactive.

Vineri, 22 iulie, la ora 22.50, pe drumul comunal 59, în localitatea bihoreană Băile 1 Mai, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Oradea au depistat în trafic un tânăr de 24 de ani, din municipiul Beiuș, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism, existând suspiciunea că s-ar fi aflat sub influența substanțelor cu efect psihoactiv, în urmarezultatului pozitiv obținut la testarea rapidă de drog.

Sâmbătă, 23 iulie, la ora 01.10, tot pe drumul comunal 59, în localitatea bihoreană Băile 1 Mai, polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene din cadrul Srviciului Rutir au depistat în trafic un bărbat de 34 de ani, din municipiul Salonta, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism, existând suspiciunea că s-ar fi aflat sub influența substanțelor cu efect psihoactiv, în urma rezultatului pozitiv obținut la testarea rapidă de drog.

Tot sâmbătă, 23 iulie, la ora 19.30, în localitatea bihoreană Băile 1 Mai, polițiștii Biroului Rutier Oradea au depistat în trafic un tânăr de 19 ani, din comuna Sânmartin, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism, existând suspiciunea că s-ar afla sub influența substanțelor cu efect psihoactiv.

Conducătorilor auto le-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii prezenței în organism a substanțelor cu caracter psihoactiv.

În fiecare dintre cazuri a fost întocmit dosar penal, iar polițiștii rutieri bihoreni continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană care se afla sub influența unor substanțe psihoactive.

Cercetați penal, după ce au fost depistați în trafic, în timp ce conduceau fără permis și sub influența alcoolului.

Duminică, 24 iulie, la ora 19.20, pe drumul comunal 166, în localitatea bihoreană Borozel, polițiștii Secției nr.1 de Poliție Rurală Borod au depistat în trafic un localnic de 49 de ani, în timp ce conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Totodată, în urma testării conducătorului autoturismului cu aparatul etilotest, s-a constatat că acesta prezenta o concentrație alcoolică de 1,58 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tot duminică, 24 iulie, la ora 03.15, pe strada Herbak Janoș din localitatea bihoreană Săcueni, polițiștii Biroului Rutier Marghita au depistat în trafic un tânăr de 19 ani, din Săcueni, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii din Marghita au constatat că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Conducătorilor auto le-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În ambele cazuri a fost întocmit dosar penal, iar cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui vehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Depistat în trafic, în timp ce conducea fără permis, un moped neîregistrat

Sâmbătă, 23 iulie, la ora 23.00, pe strada Independenței din municipiul Oradea, polițiștii Biroului Rutier Oradea au depistat în trafic un bărbat de 34 de ani, din Oradea, în timp ce conducea un moped neînregistrat, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere și punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai neînmatriculat sau neînregistrat.

- Publicitate -
- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

34,494FaniÎmi place
1,746CititoriConectați-vă
20CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,520AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI