Baze sportive abandonate, la Borod , Tileagd dar și în alte localități din Bihor

405

Lipsa finanțării a lăsat Bihorul fără zeci de baze sportive. Acestea urmau să fie amenajate în mediul rural, dar construcția lor s-a oprit pentru că sumele promise nu au mai ajuns în teritoriu. În acest fel, mai puţin de jumătate dintre proiecte au fost realizate în județ.

 

30 de localităţi din Bihor ar fi urmat să beneficieze de noi baze sportive construite prin Programul de Dezvoltare a Infrastructurii Rurale. În mai bine de jumătate dintre ele, lucrările nu au fost finalizate pentru că banii promişi de Guvern prin Ordonanţa 7 din 2006 nu au fost alocaţi niciodată în întregime. S-a întâmplat în Tileagd, unde primăria a primit 300 de mii de lei, din cei 680 de mii de lei necesari.

„Din ceea ce am primit, am făcut ca să fie funcţională, deci nu am început la vestiare sau să începem toate odată, pentru că se pare că am presimţit că nu va fi dus la bun sfârşit”, explică Adrian Codrean, primarul comunei Tileagd. „Am făcut îngrădirea bazei sportive, tribunele, nocturna, că aşa erau proiectele.”

În schimb, nu au mai fost făcute vestiarele, şi ele prevăzute în proiect.

„În acest caz, sportivii sunt nevoiţi să folosească o clădire veche care se află în imediata apropiere a terenului de sport”, a constatat Anca Deac, reporter Digi24 Oradea.

Citește în continuare Digi24.ro

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.