ZÂMBETE SĂNĂTOASE PENTRU TOȚI COPIII!

657

„Să aducem zâmbete pe chipul fiecărui copil! Zâmbetul unui copil este un DAR care se naște din încrederea pe care i-o oferi, din faptul că-l vezi, că te oprești o clipă în dreptul lui și că demonstrezi că îți pasă!”.

 


A învăța copilul de la cea mai fragedă vârstă să fie îngrijit și să respecte regulile de igienă personală, să se obișnuiască cu un regim rațional de alimentație, înseamnă a pune bazele temeinice formării comportamentului igienic. Cu toții vrem o dantură sănătoasă. Dacă ne întrebăm de la ce vârstă trebuie să ne preocupe îngrijirea dinților copilului, răspunsul este: foarte devreme!

Azi, 12.05.2022, preșcolarii grupei mijlocii de la Grădinița cu Program Prelungit Nr. 1 Aștileu, împreună cu doamnele lor educatoare, Gaidoș Claudia și Bodea Alexandra au desfășurat o vizită la Cabinetul doctorului stomatolog, Borodan Sebastian, din Aleșd, cu care grădinița se află în parteneriat, un parteneriat prin care s-a urmărit ca preșcolarii să învețe să-și formeze de mici o atitudine pozitivă și responsabilă față de sănătatea dinților, precum și însușirea unor deprinderi elementare de igienă dentară.

D-nul doctor stomatolog, Borodan Sebastian le-a prezentat cabinetul stomatologic, aparatura/ustensilele din dotare, cum funcționează/ce întrebuințări au acestea, apoi a discutat cu cei mici despre importanța respectării regulilor de igienă dentară, despre necesitatea efectuării controlului periodic al dinților, despre alimentele care mențin sănătatea dinților, iar d-șoara doctor Borodan Raluca le-a demonstrat acestora periajul corect al dinților.

La finalul vizitei, preșcolarii au primit din partea d-nului doctor stomatolog diplome și un pachet cu periuță și pastă de dinți, un dar binevenit pentru aceștia, cu scopul de a aplica corect și rapid ceea ce au învățat despre îngrijirea dințișorilor și pentru a-și forma de mici priceperi și deprinderi sănătoase, care mai târziu să se manifeste în dorința de a se îngriji și de acest aspect al sănătății orale, motiv pentru care doamnele educatoare îi mulțumesc domnului doctor pentru invitația la cabinet, pentru implicare, pentru atenția și grija manifestate față de preșcolari, precum și pentru pachețelul – surpriză.

 

Urmărește-ne și pe Google News