Se toarnă asfalt pe încă 3 km între Aștileu și Roșia

659

Până la sfârșitul acestei săptămâni se va finaliza turnarea straturilor de asfalt pe încă o porțiune de peste 3 km pe drumul județean în curs de modernizare ce leagă zona Aleșd de zona Beiuș.

 

Drumul ce se modernizează are o lungime de 34 de km. Până la începutul lunii iulie au fost finalizați peste 24 de km, pe teritoriul comunei Aștileu. Din iulie s-a lucrat pe cei peste 9 km care au mai rămas de executat.

Tronsonul care se asfaltează traversează teritoriul satului Zece Hotare, comuna Șuncuiuș, pe lângă fosta moară. La cei peste 6 km care au mai rămas de modernizat, până la intersecția cu drumul județean Bratca-Roșia, se va lucra în lunile următoare: ziduri de sprijin, podețe, compactare piatră spartă etc.

Ne propunem ca până la sfârșitul lunii noiembrie să terminăm de asfaltat și ultimii kilometri. Deplasându-mă azi pe lucrare, am discutat cu constructorii despre ce se poate face pentru finalizarea lucrărilor înainte de termen: suplimentarea echipelor care realizează zidurile de sprijin, extinderea programului de lucru, asigurarea constantă a fluxului de plăți etc. Mulțumesc constructorilor pentru mobilizare și primăriilor de pe traseul lucrărilor pentru sprijinul acordat”, a precizat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor. 

 

Urmărește-ne și pe Google News