8.1 C
Aleşd
luni, 27 martie 2023

Drumul județean ce leagă comunele Aștileu și Roșia va fi recepționat la finalul acestui an (video)

Urmărește-ne și pe Google News

Președintele Consiliului Județean, Ilie Bolojan, a efectuat, marți, 22 noiembrie, o vizită pe sectorul de 33,6 km al drumului județean dintre Roșia și Aștileu. Întreaga lungime are turnat stratul final de asfalt, inclusiv marcajele.

- Publicitate -

În cadrul vizitei președintele Consiliului Județean Bihor, a arătat că pentru reabilitarea și modernizarea șoselei contractul a fost semnat în septembrie 2019, dar lucrările au fost începute în vara anului 2020, sursa de finanțare fiind Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL). “În momentul de față lucrarea propriu-zisă este finalizată, am mai stabilit chestiuni legate de conectarea cu drumurile laterale și racordurile pentru anumiți cetățeni. Estimarea noastră este că la finalul acestui an lucrarea va fi recepționată. Noi am făcut o prelungire a contractului până în vara anului viitor din motive de plăți. Drumul este asfaltat în totalitate, a precizat în cadrul vizitei Ilie Bolojan.

Valoarea lucrărilor șoselei ce tranzitează comunele Aștileu, Măgești, Vadu Crișului, Șuncuiuș și Roșia, adjudecate de firma Asfamixt, au ajuns la 127,14 milioane lei (cu TVA inclus). „S-au făcut peste 9 kilometri de ziduri de sprijin, două poduri au fost reabilitate, s-au amenajat 90 podețe transversale și peste 200 de podețe de acces la drumuri laterale”, a precizat, inginerul Daniel Forțiu.

Primarul din Aștileu, Ionuț Lazăr, care a participat și el la vizită s-a declarat mulțumit de calitatea lucrărilor, constructorul asigurând căi de acces pentru toate proprietățile din zonă.

Noul drum modernizat va ușura accesul către satele din zonă, va asigura o legătură mai scurtă între Aleșd și Beiuș și va contribui la dezvoltarea turismului.

- Publicitate -
- Publicitate -
 
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

32,779FaniÎmi place
1,768CititoriConectați-vă
41CititoriConectați-vă
1,420AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI