Copiii de la Grădinița din Aștileu învață de mici să se ferească de rele (foto)

2166
Grădinița Aștileu
Foto ©️ Grădinița cu Program Prelungit Nr. 1 Aștileu

O activitate de neuitat pentru cei mici a avut loc joi, 05.05.2022, la Grădinița cu Program Prelungit Nr. 1 din Aștileu în cadrul parteneriatului „Strada, prieten sau dușman?”.

Educația rutieră se impune a fi prezentă în grădiniță cu scopul ca preșcolarii să respecte de timpuriu reguli elementare de circulație, să-și formeze deprinderi de comportare civilizată pe drumurile publice, precum și unele trăsături de caracter, cum sunt: respectul reciproc, spiritul de întrajutorare, de ordine și disciplină.

În cadrul parteneriatului pe care Grădinița cu Program Prelungit Nr. 1 din Aștileu îl desfășoară în colaborare cu Poliția Comunei Aștileu, preșcolarii grupei mijlocii, îndrumați de doamnele lor educatoare, Gaidoș Claudia și Bodea Alexandra și de domnul agent șef Leahu Emil, au fost implicați în activități care au vizat cunoașterea și respectarea regulilor elementare de circulație. Totodată, cei mici au participat la un concurs de biciclete desfășurat în curtea școlii, îndeplinind cu succes sarcinile propuse, manifestând interes și curiozitate.

Domnul agent șef a afirmat următoarele: „Pentru Poliția Comunei Aștileu siguranța preșcolarilor și a elevilor rămâne o prioritate”, concluzionând că strada este prietenul tuturor, dacă respectăm regulile de circulație. Acesta a stat la dispoziția copiilor și le-a dat sfaturi referitoare la comportamentul pe care trebuie să îl adopte atunci când sunt participanți la traficul rutier, în calitate de pietoni sau bicicliști, pentru a nu deveni victime ale accidentelor rutiere. Copiii au adresat întrebări, dovedind că au cunoștințe cu privire la regulile de circulație rutieră și au încredere în polițiști, toate aceste acțiuni venind în întâmpinarea misiunii grădiniței de a forma o generație de cetățeni responsabili, care respectă legile, adoptă comportamente și atitudini corecte, dar și aplică în practică cunoștințele și deprinderile de circulație rutieră. La finalul activității, preșcolarii au fost recompensați cu diplome.

„Învățându-i pe copii să circule corect îi putem feri de necazuri și putem să ne bucurăm în continuare de farmecul zâmbetului lor! Datoria noastră, a cadrelor didactice este de a le forma preșcolarilor sentimente de admirație și de respect față de polițiști, să-i facem să înțeleagă că acesta este asemeni unui prieten care veghează asupra liniștii și siguranței noastre”, au precizat în cadrul activității doamnele educatoare.

 
 

Urmărește-ne și pe Google News