Aștileul câștigă procesul cu Țețchea. Miza: 700.000 lei/an

417
Ionuț Lazăr
Ionuț Lazăr

Primăria a fost reprezentată în instanță, la Înalta Curte de casație și Justiție, pe lângă avocat, și de primarul Ionuț Lazăr. Au fost zece ani de procese între cele două comune. Practic, comuna Țețchea nu dorea să recunoască faptul că Holcim se află și pe teritoriul Aștileului, deci trebuie să plătească taxe și impozite și acolo.

„Avem hotărâre definitivă și irevocabilă, limita administrativă dintre Țețhea și Aștileu e cea conform Legii 2/68. Multă lume a încercat, dar noi putem spune că am și finalizat acest demers în urma căruia 700.000 lei vor ajunge anual în bugetul Aștileului, reprezentând taxele și impozitele de la Holcim, miza acestui proces. Bugetul Aștileului e de 2,5 milioane de lei anual, deci pot spune că ceea ce am obținut în instanță e o treime din buuget. Pot să spun că ne-am luptat mult, am făcut și «săpături arheologice», în sensul că am căutat acte, documente să dovedim că Holcim se află și pe teritoriul Aștileului. Apoi, m-am prezentat și în instanță, fiindcă eu, având părinții pensionari din Holcim, pot să spun că cunoșteam pe de rost limitele administrative. Ne-am apărat interesele. Cu ajutorul unui topograf autorizat avem și borne și suntem asigurați pentru totdeauna că nimeni nu mai poate să ne ia vreodată terenul”, asigură primarul de Aștileu.

Procesul dintre Țetchea și Aștileu având ca obiect limita admiistrativă face parte dintr-o serie de procese între comunele din Bihor rezultate ca urmare a faptului că Prefectura Bihor a dorit să se cunoscă limitele administrative ale UAT-urilor.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.