Alternativa Step by step, promovată la Colegiul Tehnic „Al. Roman” din Aleșd

641

La Colegiul Tehnic “Al. Roman din Aleșd” a avut loc joi, o intalnire cu tema „Modalități de promovare a alternativei educaționale Step by step”.
Activitatea metodico-științifică aflată la a II-a ediție, s-a înscris în programul Zilelor Școlii și s-a adresat cu predilecție învățătoarelor care lucrează în această alternativă. Manifestarea a fost organizată în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Bihor și Casa Corpului Didactic Oradea și a avut drept scop identificarea unor strategii eficiente de a face cunoscută alternativa Step by Step părinților care urmează să aleagă o școală pentru copiii lor.
La eveniment au participat învățătoare și consilieri școlari din Oradea și Aleșd care lucrează în acest sistem de învățământ, iar invitatul de onoare a fost doamna profesor Cornelia Vesea, promotor al alternativei în județul Bihor și formator acreditat de Centrul pentru Educatie si Dezvoltare Profesionala Step by Step București, instituție care patronează acest sistem educational în țara noastră.iw-24112016135636466În deschiderea manifestării, doamna director Valeria Vasile a urat bun venit participanților și i-a felicitat pentru munca pe care o depun zi de zi pentru pregătirea activităților în Step. Manuela Dulca, profesor învățământ primar la școala gazdă, organizator și moderator al evenimentului, a lansat întrebările care au făcut subiectul dezbaterii ce a urmat. În ce context a apărut alternativa Step by Step în Bihor? Care sunt atuurile acestui sistem? Cum s-a extins alternativa? Care sunt strategiile de promovare a acesteia la nivel national? Cum trebuie să procedeze fiecare învățătoare pentru a face cunoscute beneficiile și avantajele unui astfel de sistem?
Luările de cuvânt care au urmat au fost bine argumentate, fiind prezentate exemplificări din activitatea de zi cu zi a unei clase Step by Step.iw-24112016135546313Doamna profesor Cornelia Vesea, în alocuțiunea dumneaei a trecut în revistă un scurt istoric al alternativei în Bihor, vorbind despre cum a reușit să înființeze în anul 1998 prima clasă Step din Oradea. De atunci, sistemul a cunoscut o dezvoltare constantă în întreg județul, dovedindu-se astfel viabilitatea acestuia. Le-a sfătuit pe învățătoarele care activează în acest cadru educațional să nu se abată de la principiile alternativei și să fie în continuare interesate de dezvoltarea lor profesională.wp-1480022252615.jpg

 
 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.