„Uniți într-un cânt” – Festival caritabil de colinde la Biserica Ortodoxă din Tinăud

484

Parohia Ortodoxă Română Tinăud organizează vineri, 17.12.2021, începând cu ora 18.00, un spectacol caritabil de colinde dedicat tuturor creștinilor de toate vârstele.

„Cu această ocazie, într-o atmosferă autentic creștinească, cu dorința de a oferi un moment cultural artistic de înaltă calitate, organizația parohială dorește să vină în sprijinul unei fetițe de 4 ani și jumătate, care are nevoie de nu mai puțin de 2,1 milioane de dolari pentru tratament”, transmite părintele paroh, Laurențiu Florin Brîndaș.

​În cadrul festivalului, vor fi interpretate colinde traditional-românești de către tinere talente ale folclorului bihorean, iubitori de neam, păstrători ai tradiției și a valorilor morale creștinești. Printre cei care și-au confirmat prezența se numără:

  • ​Violeta Gherman
  • ​Mădălina Ilea
  • ​Andrada Tulvan
  • ​Maria Secan
  • ​Szilagyi Georgiana
  • ​Raul Luca
  • ​Anastasia Ianc
  • Daiana Marusca

Festivalul va fi precedat de Slujba Vecerniei, care va incepe la ora 17.00, iar după momentul artistic, cei care vor dori, își pot aduce aportul lor în ajutorarea micuței Miruna, într-un loc special amenajat în acest sens. 

Miruna are 4 anișori și jumătate și luptă cu SMA1 (Amiotrofia musculară spinală tip 1), acea boală genetică rară care distruge mușchii întregului corp.

Miruna
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.