26.5 C
Aleşd
luni, 15 iulie 2024
Blue Container Aleșd

Tânărul aleșdean, Adrian Ionuț Bogdan, premiat de UBB Cluj-Napoca cu Diploma de Excelență în cercetarea științifică studențească

Adrian, un tânăr de 24 de ani, fost absolvent al Colegiului Tehnic „Alexandru Roman” din Aleșd, s-a remarcat recent prin obținerea Diplomei de Excelență din partea Universității Babeș-Bolyai (UBB) pentru merite în cercetarea științifică studențească.

Într-o perioadă marcată de provocări globale, cercetarea lui Adrian, intitulată „Rolul Războiului din Ucraina asupra Balanței de Putere dintre SUA, Rusia și China”, explorează modul în care acest conflict a influențat relațiile de putere dintre superputerile analizate. „Sigur că această distincție a Universității Babeș-Bolyai mă onorează și responsabilizează din perspectivă academică. Cercetarea în cauză are un grad de inovare sporit, se bazează pe analize comparative concludente, dar este și necesară în literatura națională de specialitate din România de azi.”, a declarat acesta pentru AleșdOnline.

În cadrul demersului științific a fost atent coordonat de doamna Conf. Univ. Dr. Laura Herța, Prodecanul Facultății de Studii Europene.

Adrian își finalizează anul acesta studiile de masterat într-un program cu predare în engleză tot la UBB, asta după ce a absolvit cu rezultate excelente o licență în domeniul afacerilor europene, al științelor politice și relațiilor internaționale. Performanțele sale academice deosebite au fost recunoscute prin numeroase burse și distincții, inclusiv prin obținerea la finalul studiilor de licență a titlului de Șef de Promoție al Facultății de Studii Europene în 2022. După absolvirea masteratului RIPEMC din cadrul Facultății de Studii Europene, acesta va participa la concursul doctoral pentru un loc sub coordonarea Prof. Univ. Dr. Valentin Naumescu, fost Consul General al României în Toronto și Secretar de Stat în MAE.

Implicarea sa nu se limitează doar la domeniul academic. Adrian este activ în comunitate și, recent, a fost ales consilier local pe lista PNL, devenind cel mai tânăr membru ales al Consiliului Local din istoria recentă a Orașului Aleșd. De-a lungul timpului, el a fost implicat în diverse organizații și inițiative, cum ar fi Centrul de Negocieri Internaționale al UBB, Asociația Culturală PRO LIRICA Oradea sau Centrul de Studii Politice și Relații Internaționale de la Cluj.

În 2021 a fost singurul bihorean acceptat în Programul Național de Internship al Guvernului, iar în 2022 a reprezentat România, ca lider al echipei ce ne-a înscris pentru prima oară în ediția a V-a a Campionatului Global de Negocieri.

 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

35,851FaniÎmi place
1,734CititoriConectați-vă
989CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,620AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI