8.1 C
Aleşd
luni, 27 martie 2023

„Sunt LIBER, spun NU dependențelor” – Parohia Ortodoxă Română Tinăud – campanie de prevenire a consumului de substanțe interzise

Urmărește-ne și pe Google News

Parohia Ortodoxă Română Tinăud, în cadrul programului catehetic „Lumină din Lumina Ta”, a organizat duminică, 29.01.2023, în colaborare cu Poliția Orașului Aleșd, o campanie de prevenire a consumului de tutun, alcool și alte substanțe interzise, în rândul tinerilor. La eveniment au fost invitați să participe atât copiii cât și părinții pentru a fi corect informați asupra riscurilor consumului de substanțe periculoase dar și pentru a învăța să prevină unele situații care pot pune în pericol dezvoltarea, educația și implicit viitorul frumos al tinerilor. 

- Publicitate -

Evenimentul a debutat cu o rugăciune și cu un scurt cuvânt introductiv al preotului paroh, Laurențiu Florin Brîndaș, care a descris importanța unor astfel de acțiuni la nivelul comunităților locale, în contextul actual al societății civile și al mediului în care tinerii cresc și se dezvoltă. 

Poliția Orașului Aleșd a fost reprezentată de dl Strugar Cristian, care, a expus toate aspectele legate de prevenție, riscuri și răspunderea în fața legii în contextul dependențelor si a consumului de droguri. 

De asemeanea, doamna doctor Ivan Florina, medic de familie, a avut o intervenție deosebită, prezentând aspectele medicale și ruscurile pentru sănătate în cazul consumului de droguri, alcool și tutun.

La sfârșitul evenimentului, atât copiii, cât și părinții, au adresat întrebări organizatorilor și s-au prezentat diferite spețe pentru a facilita fixarea și înțelegerea informațiilor transmise.

O astfel de acțiune, spune părintele Laurențiu, preotul paroh al comunității de la Tinăud, “este extrem de importantă. Colaborarea dintre Familie, Biserică, Instituțiile administrative, Instituțiile de Învățământ, Poliție și Cadrele Medicale este vitală pentru a asigura un act educativ de calitate și pentru a crea mediul cel mai sănătos în care tinerii și copiii noștri să beneficieze de o dezvoltare morală și intelectuală corectă”.

- Publicitate -
- Publicitate -
 
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

32,779FaniÎmi place
1,768CititoriConectați-vă
41CititoriConectați-vă
1,420AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI