Stagii de practică și orientare profesională pentru 11 elevi de la Colegiul Tehnic ,,Alexandru Romanˮ din Aleșd (foto)

673
elevi de la Colegiul Tehnic ,,Alexandru Romanˮ din Aleșd

Elevii din șase județe din Nord-Vestul țării (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj), care studiază într-o clasă cu profil în domeniul construcțiilor, au avut șansa de a se înscrie într-un program finanțat din fonduri europene. Colegiul Tehnic ,,Alexandru Romanˮ din Aleșd este cu cinste reprezentat de 11 elevi pricepuți și ambițioși din clasele a X-a E și a XI-a G, specializarea Electrician exploatare joasă tensiune.

 

,,Stagii de practică și orientare profesională în domeniul construcțiilor pentru elevii din Regiunea Nord-Vestˮ este un proiect cofinanțat din Programul Operațional Capital Uman, derulat în perioada 1 septembrie 2020 – 31 august 2022. Proiectul își propune să contribuie la consilierea și orientarea profesională a elevilor care doresc să se familiarizeze cu specificul viitorului loc de muncă și care trebuie să fie pregătiți pentru cerințele pieței ramurii construcțiilor.

La Colegiul Tehnic ,,Alexandru Romanˮ din Aleșd toată această poveste despre primii pași spre carieră a început cu un telefon. Doamna director Monica Moisin a fost contactată de doamna Alexandra Florea, asistent manager la Nord Conforest SA, care a propus parteneriatul.

Cei 11 elevi selectați din școală participă, din 10 ianuarie 2022, la un program intens de învățare pentru a pune bazele carierei lor. Pe durata celor 5 săptămâni de practică, grupul țintă va beneficia de transport gratuit, de masă și cazare în Cluj-Napoca, de mentori cu o vastă experiență profesională și de o bursă în valoare de 1200 de lei la finalizarea stagiului de practică. Cei care se vor remarca vor primi chiar șansa de a se angaja la Nord Conforest SA din Cluj-Napoca, o societate cu peste 60 de ani de experiență în construcții.

Conducerea Colegiului Tehnic ,,Alexandru Romanˮ este încântată de parteneriatul încheiat în cadrul proiectului cu Nord Conforest SA. Le transmitem mulțumiri doamnei inginer Alexandra-Olivia Florea, asistent manager la Nord Conforest SA, și tuturor celor care contribuie la instruirea elevilor noștri în cele 23 de zile de practică. Alături de elevi vor fi domnii profesori: Mihaela Ciorba, Valeria Vasile, Petru Corund, Teodor Preluca și Livia Irimescu. Coordonatorul proiectului la nivelul instituției este doamna profesor inginer Tatiana Moți.

„Îi felicităm pe dragii noștri profesori și elevi implicați în proiect și îi așteptăm să ne împărtășească din experiența lor!”, transmite doamna profesor Carmen Hodișan, director adjunct la Colegiul Tehnic ,,Alexandru Romanˮ din Aleșd.

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Ana Mihaela Cadleț este profesor din anul 2004. Absolventă a Facultății de Litere, specializarea Franceză-Română, a devenit profesor din dorința de a fi mereu printre copii. Și-a ales ca disciplină de predare Limba și literatura română tocmai din dragostea pentru cuvânt. Cuvântul spus sau scris poate să schimbe lumi, dacă e potrivit la context. Copiii experimentează lumea prin cuvintele din cărți. Orele de literatură, de limbă și de comunicare au o prelungire eficientă în activitățile extrașcolare pe care doamna profesor le organizează, pornind de la ideea că fiecare experiență e încă un pas spre cunoaștere. A finalizat cursul de Jurnalism și comunicare media în 2020.