15.3 C
Aleşd
marți, 17 septembrie 2024
Blue Container Aleșd

Spitalul Orășenesc din Aleșd: primele reacții după declarațiile controversate ale unei asistente

O asistentă de la Spitalul Orășenesc din Aleșd a fost înregistrată în timpul unei convorbiri telefonice, purtată înainte de valul IV pandemic, iar miercuri, aceasta a apărut în spațiul public. Înregistrarea a fost publicată miercuri, 08 decembrie, pe un cont fictiv de Facebook. „Dezvăluiri din interiorul sistemului. Protocolul criminal. Înregistrarea unei convorbiri cu o asistentă medicală din Aleșd, făcută înainte de < valul al 4-lea >”, este descrierea care însoțește înregistrarea audio a unei convorbiri telefonice între o asistentă de la Spitalul din Aleșd și un bărbat.

Potrivit femeii, înregistrarea a fost făcută fără acordul acesteia, neștiindu-se exact ce s-a discutat înainte ca bărbatul să pornească înregistrarea apelului. Înregistrarea este făcută sub forma unui interviu, iar bărbatul îi adresează pe parcursul dialogului mai multe întrebări.

Femeia a lucrat ca asistent medical generalist la un spital din Italia, iar din ianuarie 2021 a fost angajată la Spitalul din Aleșd unde a lucrat o perioadă la Centrul de vaccinare din Aleșd, iar apoi a fost mutată la spital, în secția de Chirurgie. Ea a susținut în înregistrare că „Vaccinul produce sterilitate”. „Vaccinul produce sterilitate. Atacă organele genitale. Organele de reproducere, nenorocitul ăsta de vaccin. Eu din ianuarie până când m-am accidentat am lucrat pe vaccinări. Am fost la centrul de vaccinare (din Aleșd – n.r.). Vaccinam lumea în prostie”, mai spune femeia pe înregistrare. „Venea lumea și îmi spunea: «abia aștept să mă imunizez». La fiecare cum venea le spuneam păi, nu vă imunizați. Știți ce înseamnă imun? Dacă ești imun boala nu te poate atinge, iar acest vaccin, impropriu spus, nu vă protejează. Dumneavoastră nu faceți vaccin, faceți terapie genetică. Sunteți cobai până în 2023. Eu cu seringa în mână le spuneam chestia asta”, spune asistenta pe înregistrare.

Atâta timp cât are un ARN mesager acolo, nu e un vaccin. Singurul vaccin este AstraZeneca, că are tulpină atenuată de virus în el. Ală e singurul vaccin, restul sunt terapii genetice.

„Cine îmi garantează că acest ARN mesager se duce doar până la nivel de mitocondrii și acolo se dezintegrează, se autodistruge. Dacă cumva se joacă cu ADN-ul ală. Ce se întâmplă după, modifică genomul uman. Ce devenim după 20-30 de ani? monștri, mutanți. Din cauză că tu, nu poți să te joci de-a Dumnezeu să umbli cu ARN-ul și cu ADN-ul, să te joci cu ele fără să ai consecințe. Asta fac mințile bolnave. Bogații ăștia, lumea aia nevăzută, care ne conduce pe noi și nu e teoria conspirației și nu e nebun cine crede așa ceva, pentru că înainte să le scot pe gură am citit și m-am documentat cu persoane, zic eu importante care știu despre ce vorbesc. Sunt date care atestă așa ceva. Bogătașii ăștia nu mai știu ce să facă. Se joacă de-a Dumnezeu”, mai spune asistenta care apoi face comparația oamenilor, cu a puilor de găină pe care îi poți omorî în diverse feluri pentru a face experimente pe ei.

Asistenta îi povestește apoi bărbatului că pe perioada cât a lucrat la centrul de vaccinare din Aleșd, au venit 6 cupluri la vaccinare, iar la rapel, doar unul dintre ei, spunând că celălalt partener a murit de la vaccin.

„Să nu spun cazuri în care veneau cuplurile, fericiți că se vaccinează. Și veneau la rapel doar el sau ea. Păi unde-i doamna, a murit, 6 cazuri am avut. Trei anafilaxii foarte puternice. Reacție la 15 minute post-vaccinare, i-am trimis la Oradea”, mai spune Asistenta.

Conform protocolului de vaccinare, fiecare pacient trebuie să stea sub observație timp de 15 minute, pentru a vedea dacă are reacții adverse în urma vaccinării, scrie bihon.ro.

„Săream pe ei și prindeam linia venoasă și repede perfuzie și du-te cu adrenalina. Le ziceam hai că a intrat în șoc anafilactic. Era nebunie. Și veneau măi, vrem vaccin și vrem vaccin”, mai spune femeia, care apoi povestește cazul unui bătran care a mers să se vaccineze și a murit la 3 zile după imunizare.

Ascultă mai jos integral înregistrarea:

Conducera Spitalului din Aleșd a luat poziţie, spunând că “respinge cu vehemență orice susțineri privind neîndeplinirea în condiții de siguranță și implicit de profesionalism a actului medical în tratamentul pacienților confirmați cu COVID-19 și implicit a pacienților non-Covid”.

Comunicatul semnat de Biroul Executiv al Spitalului Orășenesc Aleșd şi de Ec. Creț Florin, managerul spitalului, cataloghează astfel de acuzaţii ca fiind “informații false și totodată nefondate, care afectează imaginea instituției noastre, subminează actul medical în sine și care conduc implicit la o scăderea încrederii oamenilor în serviciile medicale”.

Redăm mai jos comunicatul transmis pe adresa redacției de conducerea Spitalului din Aleșd:

Pe fondul apariției în spațiul public, în speță pe rețelele sociale, a unor acuzații totalmente nefondate la adresa instituției noastre, a personalului unității noastre și implicit acuzații ce vizează activitatea desfășurată în cadrul centrului de vaccinare din Aleșd, Spitalul Orășenesc Aleșd respinge cu vehemență orice susțineri privind neîndeplinirea în condiții de siguranță și implicit de profesionalism a actului medical în tratamentul pacienților confirmați cu COVID-19 și implicit a pacienților non-Covid.

​Potrivit dispozițiilor Ordinului nr. 434/2021 privind aprobarea Planului de măsuri pentru organizarea spitalelor şi a unităţilor de dializă în contextul pandemiei de COVID-19 şi a listei spitalelor şi unităţilor de dializă care asigură asistenţa medicală pentru pacienţi, cazuri confirmate şi suspecte de COVID-19, conform clasificării spitalelor în 3 niveluri de competenţă, Spitalul Orășenesc Aleșd este încadrat la nivelul III de competență, având prerogativa legală de asigurare diagnostic, monitorizare și tratament a cazurilor suspecte/confirmate cu virusul Sars-Cov-2 forme ușoare și medii din punct de vedere al gravității.

​În pofida celor susținute în spațiul public, subliniem faptul că spitalul nostru respectă cu strictețe Protocolul de tratament al infecției cu virusul SARS-Cov-2, protocol reglementat prin legislația națională în vigoare în speță în ORDINUL nr. 487 din 23 martie 2020 pentru aprobarea protocolului de tratament al infecției cu virusul SARS-Cov-2, cu modificările ulterioare.

​Astfel referitor la tratamentul medicamentos administrat, acesta este adaptat tipologiei fiecărui caz medical în funcție de afectarea pulmonară și simptomatologie manifestată de pacient, inclusiv sub aspectul administrării de oxigen medical. Ceea ce se susține nefondat a fi un efect advers al supradozajului de oxigenla care se face referință în înregistrare, sunt în fapt manifestăriale infectării cu SARS-Cov-2 propriu zise, ale desaturației și detresei pulmonare accentuate pe care această infecție le cauzează. Degradarea bruscă a stării generale a pacienților despre care se susține că ar fi cauzată de un supradozaj al oxigenului este de fapt un element specific al evoluției fulminante al acestei infecții. Subliniem faptul că orice procedură, tratament care se administrează pacientului se face după explicarea în prealabil, în detaliu, pacientului sau după caz aparținătorilor acestuia, a ceea ce presupune procedura în sine, a riscurilor care le implică, a potențialelor efecte adverse, cu alte cuvinte cu respectarea drepturilor pacientului care trebuie să își manifeste voința fără echivoc și în deplină cunoștință de cauză cu privire la întreg actul medical la care este supus.

​De asemenea în conformitate cu prevederile ordinului 434 din 2020 menționat anterior, unitatea noastră sanitară asigură oxigenoterapie cu debit scăzut low-flow respectiv debit înalt high-flow realizând astfel suportul respirator non-invaziv al pacienților diagnosticați cu COVID-19 sub coordonarea unui medic în specialitatea ATI, în conformitate cu prevederile și specificațiile regăsite în cadrul PROTOCOLULUI din 1 iulie2021 pentru suportul respirator non-invaziv al pacienților adulți diagnosticați cu COVID-19 în afara secțiilor ATI.

​Pacienții noștri sunt supravegheați și monitorizați în permanență de cadrele medicale și întreg personalul medical, care depun toate diligențele în vederea asigurării unor servicii medicale profesionale și calitative pentru îmbunătățirea actului medical și implicit a calității vieții pacientului.

​Pe tot parcursul situației epidemiologice și până în prezent, Spitalul Aleșd cu întreg personalul său a depus toate eforturile necesare atât din punct de vedere profesional cât și prin prisma factorului uman în vederea asigurării unor servicii medicale optime, pe cale de consecință considerăm că este condamnabilă orice tentativă de subminare și de a duce în derizoriu aceste eforturi prin propagarea de neadevăruri.

​Cu privire la activitatea desfășurată în cadrul centrului de vaccinare aceasta se desfășoară cu respectarea normelor legale în vigoare, cu asigurarea personalului medical și implicit auxiliar medical calificat, iar activitatea de inoculare se face în condiții optime de siguranță și numai pe baza consimțământului expres a solicitantului, cu privire la actul medical la care este supus.

​Atitudinea contrara privind actul de vaccinare care reiese din afirmatiile d-nei asistente in cauza, este diametral opusa realitatii in conditiile in care aceasta s-a vaccinat din propie initiativa cu schema completa de vaccinare in cadrul centrului de vaccinare din Spitalul Orasenesc Alesd.

In acelasi timp afirmatiile privind transferul acesteia pe sectia de chirurgie pe considerentul atitudinii sale anti-vaccinare sunt totalmente nefondate, deoarece singurul considerent privind transferul a fost prin prisma deficitului de personal inregistrat la nivel de sectie.​

​Pe cale de consecință, vom întreprinde toate demersurile care se impun și vom uzita de toate căile legale pe care legislația ni le conferă pentru tragerea la răspundere a persoanelor care diseminează și implicit propagă la adresa noastră și a personalului nostru, informații false și totodată nefondate, care afectează imaginea instituției noastre, subminează actul medical în sine și care conduc implicit la o scădere a încrederii oamenilor în serviciile medicale”, se arată în comunicatul Spitalului din Aleșd

9152945COMUNICATSPITALORASENESCALESD

 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

36,245FaniÎmi place
1,730CititoriConectați-vă
981CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,650AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI