Slovacii în pelerinaj la Bazilica Maria Radna

689
Foto © catholica.ro

​Uniunea  Democratică  a Slovacilor şi Cehilor din România, organizează un pelerinaj la Bazilica Maria Radna, din comuna Lipova, judeţul Arad cu ocazia sărbătorii creştine din 15 august Adormirea Maicii Domnului în data de 13 august.

 

Pelerinajul este organizat de Uniunea Democratică a Slovacilor şi Cehilor din România.

Potrivit liderului Uniunii Democratice a Slovacilor şi Cehilor din România, deputatul Adrian Merka, pentru creştinii romano-catolici slovaci este o tradiţie „UDSCR doreşte să păstreze această tradiţie pentru că religia este un pilon de bază al societăţii, care ajută la promovarea culturii şi identităţii minorităţii slovace”, susţine preşedintele Uniunii.

Udscr prin astfel de acţiuni, contribuie la revigorarea şi păstrarea tradiţiilor şi moştenirii culturale ale comunităţii slovace.In timpul pelerinajului, slovacii din judeţele Bihor, Sălaj, Arad şi Timiş vor prezenta cântece tradiţionale religioase. Se estimează la o prezenţă de peste 900 de slovaci.

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.