Rupere de nori în Aleșd: Maşină luată de ape, copaci căzuţi, străzi şi gospodării inundate (video)

12670
Inundații în Aleșd
Foto ©️ AlesdOnline

O ploaie puternică s-a înregistrat, duminică seara, în zona Aleșd. În urma ploi torenţiale au fost inundate mai multe gospodării, subsoluri și străzi. De asemenea, o maşină a fost luată de ape.

 

În seara de duminica natura a lovit orașul Aleșd și localitatea Peștiș. A plouat cu putere, iar șuvoaiele formate au intrat în case și au acoperit drumuri.

Parcă s-a rupt cerul deasupra localităţii Peștiș, viiturile formate au intrat în casele oamenilor şi au măturat tot ce le-a apărut în cale.

În urma ploii torenţiale, din cauza cantităţii mari de apă înregistrată într-un timp relativ scurt, mai multe străzi au fost inundate și în Aleșd.

Inundaţii în miez de noapte. Ploaia a produs mari probleme în Alesd

În Peștiș, o maşină a fost luată de ape pe pârâul Șoimul.

Proprietarul autoturismului ar fi observant că pârâul se umflă, ar fi mers să mute maşina care era parcată în garaj şi să o ducă într-un loc sigur, însă atunci apa a venit şi mai mare. Şoferul s-a salvat în ultimul moment, în timp ce maşina a fost luată de ape fiind dusă până sub un pod situat pe strada Tudor Vladimirescu din orașul Aleșd.

Maşină luată de viitură, în Peștiș

Purtătorul de cuvânt al ISU Bihor, Camelia Roşca, a declarat, luni, dimineaţa în jurul orei 9.40: „Cele mai multe situații de urgență s-au înregistrat în raionul de intervenție al Stației de Pompieri Aleșd, echipajele subunității desfășurând pe parcursul întregii nopți peste 25 de misiuni de evacuare a apei din gospodării și de pe străzi situate în localitățile Aleșd, Peștiș, Urvind, Lugașu de Jos și Subpiatră. Pompierii militari din cadrul Stației Aleșd continuă și la această oră, misiunile de înlăturare a efectelor inundațiilor.”

Citește și: Intervenții la inundații în Aleșd, Tinăud, Peștiș și Groși (video)

Inundații puternice în Peștiș

Pompierii militari din cadrul ISU Bihor au intervenit și în Oradea, Sânmartin și Salonta pentru evacuarea apei din 14 curți și subsoluri, respectiv dintr-o parcare de pe strada Aleea Rogerius.

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.