RESPONSABILITATE ȘI SOLIDARITATE UMANĂ

627
Consilierii locali PNL din Aleșd

Apar zilnic cazuri de comportamente revoltătoare, cu indivizi iresponsabili, care sfidează regimul stării de urgență, încalcă legea și îi pun în pericol pe ceilalți. Unii sunt din rândul migranților întorși la matcă , alții dintre autohtoni, toți având în comun o mentalitate primitivă generată de mizerie morală și lipsă de educație. Grupuri recent întoarse din zonele roșii ale Europei, sfidează starea de urgență și ordonanțele emise de guvern, organizează petreceri în ciuda virusului, expunându-i criminal pe semenii lor.

Până la descoperirea vaccinului împotriva COVID 19, eveniment pentru care lucrează specialiști din multe țări, putem virusa noi înșine , VIRUSUL, prin determinare , disciplină , forță psihică, optimism și solidaritate. Miza rezistenței de astăzi depășește mizele și cauzele conjuncturale, care, importante și ele par minore în raport cu importanța și gravitatea provocării actuale. Este o mobilizare pentru viață, pentru întoarcerea la normalitate, la ritmurile și pulsurile existenței obișnuite, cu rutina, bucuriile, nemulțumirile și frustrările ei, de care acum, izolați,claustrați între pereții caselor, ne este dor , cum n-am fi crezut în epoca anterioară declanșării molimei. O nouă mișcare REZIST, se impune, sub regim de urgență și în stare de urgență în care ne aflăm într-un act general de responsabilitate și solidaritate umană, dincolo de ori ce nemulțumiri civice, care apar periodic, semne ale funcționării mecanismului democratic. Iată că spiritul umanismului ce îi caracterizează pe români, în situații limită, când trebuie să întindem mâna celui aflat în suferință, se dovedește și cu această ocazie prin fapte filantropice. Asistăm la astfel de acte umanitare în toată țara.

Iată că și în orașul Aleșd, din inițiativa primarului Ioan Todoca, împreună cu consilierii PNL, au răspuns la inițiativa domnului Ilie Bolojan, primarul municipiului Oradea, și donează 1/3 din salariul de primar , respectiv 1/3 din indemnizațiile de consilieri, pentru cumpărarea unor echipamente de protecție necesar personalului medical expus riscului de infectare cu COVID 19, din cadrul Spitalului Orășenesc Aleșd. Ne-am alăturat și noi inițiativei d-lui Ilie Bolojan, fiind exemplu și pentru alte persoane din cadrul Primăriei și a altor întreprinderi și instituții din oraș , care pot să ajute și să contribuie la sprijinirea sistemului de sănătate. Medicii și personalul medical fac eforturi uriașe pentru a trata și salva fiecare viață, expunându-se personal pentru binele nostru, a declarat primarul Ioan Todoca

Inițiativei i s-a alăturat Florin Creț, managerul Spitalului din Aleșd și medicul școlar Szabo Alina. Lista rămâne deschisă.

Prof. Nicu Răcuciu este absolvent al Universității Babeș - Bolyai din Cluj-Napoca, Facultatea de Istorie - filozofie. A cochetat cu ziaristica încă din anii de dăscălie. A devenit ziarist profesionist după anii 89, când a putut să-și exprime în scris gândurile, fără cenzură. Este membru fondator al Uniunii Ziariștilor Profesioniști, Filiala Bihor, în cadrul căreia își desfășoară o bogată activitate. În calitate de ziarist profesionist a colaborat cu mai multe publicații: Informația de Vest, Crișana Plus, Tribuna Învățământului, Cotidianul Crișana etc. În anii 2001 - 2002 a fost redactor șef al publicației „Noua Gazetă de Aleșd„. În prezent este colaborator si redactor permanent al publicației AleșdOnline. Până în prezent în mapa sa profesională se află peste 5.000 de articole publicate. Prin informațiile și materialele publicate respectă deontologia profesională aducându-și aportul la bunul mers al vieții economice, sociale, culturale și sportive din Aleșd, Bihor și nu numai.