26.5 C
Aleşd
luni, 15 iulie 2024
Blue Container Aleșd

PROIECTUL „POD ADMINISTRATIV ÎNTRE ORAȘELE DIN ZONA TRANSFRONTALIERĂ ROMÂNO – MAGHIARĂ” LA ORA BILANȚULUI (video)

Într-o atmosferă cordială sala de şedinţe a Primăriei orașului Aleșd, a găzduit, vineri 21 februarie workshopul de închidere a proiectului cu titlul de mai sus. Proiectul a fost lansat în data de 30 ianuarie 2019, în cadrul primei întâlniri cu caracter transfrontalier, dintre cele 8 preconizate. Prin acest proiect s-a dorit să se promoveze cooperarea transfrontalieră între instituții și cetățeni, asigurând în același timp cadrul pentru o administrație publică eficientă. Obiectivul principal al proiectului a fost îmbunătățirea interacțiunilor profesionale transfrontaliere la nivelul unităților administrativ teritoriale de mărime medie și mică din zona de graniță, contribuind astfel la creșterea calității serviciilor publice pe care acestea le oferă.

Proiectul ROHU 179 s-a adresat în principal diverselor departamente din cadrul celor 5 primării partenere și a vizat îmbunătățirea instrumentelor și procedurilor de lucru ale acestora, prin creșterea eficienței lor, și nu în ultimul rând, prin dezvoltarea de abilități de lucru prin participarea angajaților la procesul transfrontalier de învățare inițiat prin acest proiect. La workshopul de închidere au fost prezenți primari și reprezentanți ai celor 5 parteneri din proiect: Primăria orașului Aleșd, în calitate de lider, comuna Șinteu, Municipiul Marghita, Autoguvernarea locală a orașelor Szarvaș și Berettyouifalu. Au participat de asemenea funcționari din primăriile locale. Ioan Todoca primarul orașului Aleșd, a salutat prezența prietenilor din celelalte localități și a d-lui senator Cornel Popa.

După o scurtă prezentare a proiectului, concluzionând buna conlucrare și seriozitate în derularea activităților, a termenelor și achiziționarea echipamentelor prevăzute, primarii localităților partenere au luat cuvântul apreciind beneficitateaproiectului atât pe plan financiar, cât mai ales al schimbului de informații și bune practici în administrația publică.

Pantea Bogdan administrator public al orașului Aleșd, a prezentat power point o scurtă informare a realizărilor din proiect: Sau achiziționat 11 computere, 7 laptopuri, 17 tablete, 1 server, inclusiv licențele aferente, 2 copiatoare multifuncționale, performante ( de mare capacitate), 5 copiatoare de performanță medie; Am dezvoltat un software pentru managementul pieței din Aleșd, ; Am realizat și publicat o strategie comună pentru consolidarea apropierii transfrontaliere între municipalitățile de dimensiuni mici din România și Ungaria; Am participat la două ședințe comune a celor cinci consilii locale și la opt întâlniri transfrontaliere organizate de către parteneri; Am organizat 2 workshop-uri transfrontaliere care au avut ca scop schimbul de experiență și de exemple de bună practică în domeniul administrativ. În încheiere a vorbit d-l senator Cornel Popa care s-a referit la aspectele pozitive ale proiectului, printre care a amintit că acest „pod” a realizat apropierea dintre oameni și a desființat barierele dintre cetățenii din cele două țări.

Începând cu ora 13 în sala de conferințe a Complexului hotelier OlimpTom, în prezența reprezentanților mediului de afaceri din Aleșd și a partenerilor din proiect, a avut loc conferința de încheiere a proiectului.

Au onorat cu prezența lor: Domnii senator Cornel Popa, deputații Ioan Cupșa și Szabo Odoni. Vorbitorii au reiterat beneficiile proiectului, felicitând pe inițiatori și echipele de implementare. Pantea Bogdan a prezentat apoi un bilanț al realizărilor obținute de orașul Aleșd prin proiecte europene și fonduri nerambursabile.

 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

35,851FaniÎmi place
1,734CititoriConectați-vă
989CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,620AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI