Probleme pe drumul Aleşd – Şinteu

1584

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a reziliat contractul cu asocierea de firme care s-a ocupat de şoseaua care face legătura dintre Aleşd – Şinteu.

Rezilierea contractului a avut loc în urma verificărilor efectuate fiind descoperite fisuri în asfalt și alte nereguli, desemenea executantul lucrărilor refuzând să remedieze situaţia. Situația fost făcută publică de şeful Secţiei Oradea a CNAIR, Octavian Balog, la iniţiativa prefectului Ioan Mihaiu. Dialogul dintre cei doi a avut loc miercuri, 30 august, la finalul şedinţei Colegiului Prefectural.

Prefectul Mihaiu a semnalat inclusiv alunecări de teren şi căderi de pietre şi bolovani pe drumul menţionat. Directorul Balog a precizat că ştie de problemă şi că situaţia este monitorizată, în discuţie fiind un anumit sector al şoselei. Se pare că, deoarece executantul lucrării nu a vrut să intervină pentru reparaţiile de rigoare, CNAIR a decis rezilierea contractului şi cel mai probabil, se va atinge de garanţia de bună execuţie depusă de drumari. Este posibil ca remedierile să fie executate în regie proprie, potrivit declaraţiilor lui Octavian Balog.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.